Höstljus på Sofiero – en magisk upplevelse i slottsparken

JK
Jasmin Kraitiss
Höstljus på Sofiero

När höstmörkret sänker sig över Helsingborg tänds Sofiero slott och slottsträdgård upp och bjuder in till två veckor fyllda med ljus och äventyr. Från den 27 oktober till den 10 november förvandlas slottsparken till en magisk värld där ljusinstallationer inspirerade av både svenska och utländska sagor lyser upp i mörkret.

Ljus, ljud och natur i spännande kombination
Ljusinstallationerna ackompanjeras av specialkomponerad musik och spännande ljudinstallationer som förhöjer upplevelsen. Promenera runt i den höstmörka parken och låt alla sinnen engageras av kombinationen ljus, ljud och natur.

Mat, dryck och mysig stämning
Förutom ljusinstallationerna kan du också njuta av mat och dryck i parken. Slottsrestaurangen, Slottsverandans café, Bistro Orangeriet och Tipitältet på Kungliga fotbollsplanen håller alla öppet. Här kan du äta och dricka gott, eller varför inte köpa med dig en kopp varm choklad att värma dig med när du promenerar genom den upplysta parken. Marschaller och öppna eldar bidrar till den mysiga stämningen och gör stunden extra speciell.

En upplevelse för hela familjen
Höstljus på Sofiero är en aktivitet som passar för hela familjen. Ta med barn, tonåringar, släkt och vänner på en magisk upplevelse i den tillgänglighetsanpassade parken. Missa inte installationen vid dammen, skapad i samarbete med Helsingborgs stadsteater. Tidigare år har denna installation varit en av höjdpunkterna med kreativa och fantasifulla inslag.

Boka in höstens och höstlovets mysigaste aktivitet. Med en tradition av magiska ljusinstallationer, musik och en mysig atmosfär, är Höstljus på Sofiero en kulturupplevelse du inte vill missa. Entrébiljett köper du online via Sofieros webbplats.

Vad: Höstljus
När: 27 oktober–10 november klockan 16.30–21.00
Var: Sofiero
Entré: Förköp online för 155 kronor, köp i entrén för 165 kronor. Barn 0–11 år går in gratis, unga 12–18 år betalar 50 kronor. Innehavare av Kulturkortet betalar 50 kronor. Fri entré med Sofierokortet.