Höstsäsongen drar i gång på stadsteatern

JK
Jasmin Kraitiss
Helsingborgs stadsteater

Hösten närmar sig med stormsteg och 17 augusti drog en ny säsong i gång på Helsingborgs stadsteater. Säsongen inleddes med ett öppet hus och spelar sedan vidare med allt från succémusikal och soppteater till musik innan den avslutas med ett spännande familjeäventyr för alla modiga och äventyrslystna.

17 augusti
Öppet hus
Under Öppet hus bjuds det på bland annat öppna repetitioner i Tysta Maria och Gränsland, rundvandringar och teaterloppis.

25 augusti–21 december
Gladjazz i Foajén
Njut av härliga jazzkonserter och goda jazzmenyer från Teaterkrog Culise när Glad Jazz Helsingborg arrangerar Gladjazz i Foajén på stadsteatern.

7 september–12 oktober
Tysta Maria
Musikalsuccén Tysta Maria är tillbaka, nu med Gladys del Pilar i en av huvudrollerna. Det här är en musikal som bygger på en berättelse från Helsingborgs historia som är full av spänning, energi och kvinnokraft.

11 september
Kaffeprovning och Tysta Maria
En minnesvärd kväll med provning av Zoégas utsökta kaffeblandningar och besök på teatern där publikfavoriten Tysta Maria visas.

12 september–21 november
Soppteater
Få en avkopplande och innehållsrik paus i vardagen med Soppteater på Foajéscenen. Det är ett varierat program som bjuder på intima, underhållande och ofta musikaliska inslag.

21 september–24 oktober
Gränsland
Gränsland är en aktuell och spännande berättelse som handlar om utmaningar som krisande tonåringar och deras föräldrar kan ställas inför. Den utspelar sig ömsom i en trasslig vardag, ömsom i ungdomarnas drömvärld som till skillnad från verkligheten är full av hopp.

29 september
The Real Group
The Real Group firar 40 år på scen och det utlovas en unik konsertupplevelse med den mänskliga rösten som enda instrument.

15 november–25 januari
Som bröder
Som bröder har Sverigepremiär på stadsteatern. Enaktaren bygger på en serie självbiografiska dikter av den danske dramatikern och skådespelaren Alexander Mayah Larsen. Det är en berättelse om kärleken mellan två bröder och deras kamp för att hitta sin plats i en splittrad tillvaro.

28 november–19 januari
Oceanen vid vägens slut
Detta storslagna familjeäventyr är en pjäs som passar alla modiga och äventyrslystna teaterälskare från åtta år. Följ med på ett gripande och fullkomligt förtrollande äventyr när Storan förvandlas till en värld full av magi, värme och humor.

Mer om programmet och biljetter hittar du på Helsingborgs stadsteaters webbplats.

Vad: höstsäsongen på Helsingborgs stadsteater
När: 17 augusti 2024–19 januari 2025
Var: Helsingborgs stadsteater
Pris: 70 kronor rabatt på platser i priszon A på Storan. 50 kronor rabatt i priszon A i Lillan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev