Humor, kärlek och mord på Röda Kvarn

PS
Paul Svensson

I maj dominerar Frankrike biodukarna på Helsingborgs äldsta biograf. Det blir blandad kompott med mycket humor, ännu mer kärlek och ett olöst mord. Med Kulturkortet får du fin rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket kommer laddat med rabatter på biobiljetterna och en massa annat gott.

Det händer en hel del på filmdukarna i maj på Röda Kvarn i Helsingborg. Onsdag 5 maj går tre nya filmer upp. En av filmerna är det franska dramat Dalva. Dalva hamnar i en minst sagt livsomskakande sits när hennes pappa grips av polisen och hon inte får träffa honom längre. Hur ska hon klara sig utan honom?
Från drama till musik i dokumentären Little Richard: I am Everything. Följ med på en resa bakom kulisserna och ta del av den underhållande berättelsen om rocklegenden Little Richard. Musik varvas med intervjuer och mycket annat. Ett måste för såväl fans som musikälskare.
Den tredje filmen som har premiär 5 maj heter Madeleine och taxichauffören. Hjärtevärmande är bara förnamnet i Christian Carions mysiga komedi om oförglömliga minnen, livsöden och oväntade möten.

Onsdag 12 maj är det premiär för ytterligare två nya filmer. I det nordiska dramat, Ellos Eatnu – låt älven leva, förflyttas vi raskt tillbaka till 1978. Filmen handlar om en händelse där Stortinget bestämt sig för att bygga en damm i Alta-Kautokeinovassdraget. Protester bryter ut bland de lokala samerna.
Samma dag har även filmen Innan, nu och då premiär. Även här förflyttar vi oss tillbaka i tiden till sent 1960-tal. Filmen utspelar sig efter Javakriget och handlar om Nana, som försöker skapa sig ett nytt liv efter att ha förlorat sin familj i kriget.

Ett par dagar senare är det premiär för den romantiska komedin Love Again. Här möter vi Mira Ray och Rob, två ensamma själar med krossade hjärtan. Av en slump korsas deras vägar när Mira Ray skickar några romantiska sms till sin bortgångne fästmans mobil, vars nummer har flyttats till Robs nya mobil. Kan ett slumpmässigt sms leda till deras livs kärlek?

Sist ut i maj är filmen Natten till den 12:e som har premiär 26 maj. Denna franska thriller kretsar kring ett olöst kvinnomord och utredaren Yohan Vivés. Filmen är regisserad av hyllade Dominik Moll, som tidigare gjort Harry en vän som vill dig väl och Only the Animals.

Billigare biobesök
För att få rabatt på biofilmer på Röda Kvarn måste du ha ett Röda Kvarns filmkort. Med Kulturkortet får du fin rabatt på det kortet som i sin tur ger dig rabatt på dina biobesök. På biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och även spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: på bio på Röda Kvarn
När: maj 2023
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet betalar du endast 100 kronor för Röda Kvarns filmkort (ordinarie pris är 180 kronor)