Hur tar du dig över sundet?

HW
Henrik Wilhelmsson

I 14 år har gatuteaterfestivalen Passage varit en anledning till att åka över sundet. I år har Passageledningen gått in lite extra för att få svenskar till Danmark och danskar till Sverige. Som alltid är teaterprogrammet fyllt till bredden med upplevelser för hela familjen (likt Fadunito med stora familjen som ses på bilden) men i år har man kryddat till det med kvällsupplevelser på den danska sida. Helsingör är en högst levande stad men på kvällarna går tempot ner drastiskt. Det kommer Passage ändra på i dagarna tre (3, 4 ,5 augusti) då Kulturhamnen får Passagearrangemang vid 22:30. Det blir visuellt extravaganta föreställningar väl värt en sundstrip för.

Familjedagen i Helsingborg på söndagen 6 augusti är tänkt att locka både svenska och danska familjer. Showerna kommer underhålla, häpna och skapa otaliga skrattkramper i magen. Sex stycken föreställningar byter av varandra mellan 12.00-och 16.00. Läs mer om familjedagen

Resan med båt3, 4 och 5 augusti får du en Passage-besökar-rabatt på Scandlines HH. Ni får möjlighet att resa 2 för 1 (returbiljetter för gående passagerare) från klockan 15.00-00.00. Det blir alltså ännu enklare att ta sig över sundet för att tex se kvällsföreställningarna i Helsingör. Det du måste göra för att få din rabatt är att plocka upp en rabattkupong på Scandlines HH bijetterminaler inom tidsspannet 15-18.00 3-5 augusti. Kupongen lämnas sen när du köper biljett av Scandlines.

Rabattkupongerna hittar du här:

Helsingborg – Dunkers kulturhus eller informationsställ på nedre plan i Knutpunkten

Helsingör – Helsingör teaters kontorslokal i Toldkammaret eller Passage egna biljettbod på Kongekajen

Läs mer om vilka 7 shower som kräver biljett och hur man köper dito: Biljetter Passage