Hx-festivalen sätter dig på första parkett

GS
Göran Svensson

Svenska succéduon Icona Pop, popundret Miriam Bryant och hitlistefavoriten Sandro Cavazza är några av huvudakterna på Hx2020. Årets Hx-festival blir Sveriges första digitala stadsfestival och livesänds på webben 31 juli–1 augusti.

I år kommer Hx-festivalen närmare än någonsin, samtidigt som Helsingborgs härligaste sommarfest håller avstånd i coronatid. Hx2020 livesänds via webben från ett digitalt festivalområde vilket ger alla besökare underhållning i toppklass på första parkett.
– Vi ställer inte in, vi ställer om och erbjuder besökarna en alternativ mötesplats på hx.se där det finns möjlighet att faktiskt få uppleva och upptäcka den somriga och speciella festivalkänslan som utmärker Hx, säger projektledaren Jonas Wilson Stoltz.

Precis som tidigare år blir det musik från några av landets främsta artister men också lokala inslag och roliga aktiviteter för både små och stora.
– Hx-festivalen ska vara en plattform för många att delta i. Det är stadens festival vilket ska synas både i stadsrummet, i sociala medier och på Hx egen webbplats, säger Jonas Wilson Stoltz.

Bred line-up som tilltalar bred publik
Förutom Icona Pop, Miriam Bryant och Sandro Cavazza gästas Helsingborg bland annat av Mello-finalisten Anis Don Demina och Thomas Di Leva som tolkar David Bowie tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester.
– Det här är en line-up som vi är mycket stolta över och som vi tror tilltalar en bred publik. Det blir även 60-talsmusik, visartister och inslag av dansband precis som under ett ”vanligt” Hx. Dessutom medverkar Studiefrämjandet. Den lokala prägeln är en av byggstenarna för festivalen, säger Jonas Wilson Stoltz.

Livesänt, direktsänt och massor av prova-på
Hx2020 bjuder även på livestudio, intervjuer, mat och spännande möten – direktsänt via webben. Pop- och jazzsångaren Linnea Henriksson gästar Hx som artist och programledare i studion och barnens tv-favorit Nassim Al Fakir medverkar både som artist och i en del andra sammanhang under festivalen. Skådespelaren och imitatören Louise Nordahl finns med som flygande reporter och kommer att prova på massor av aktiviteter hos stadens lokala aktörer.
– Det känns otroligt spännande och kul att vi knutit tre så vassa profiler till oss, säger Jonas Wilson Stoltz.
Eftersom Hx-festivalen är Helsingborgs egen stadsfestival är de lokala inslagen viktiga. Här får stadens krögare, musiker och föreningar chansen att visa upp sig på olika sätt.
–Hx är en plattform för dem och ju närmare vi kommer desto mer faller på plats. En idé som vi hoppas mycket på är att krogarna ska skapa speciella Hx-menyer och att vissa av dem kan streama festivalen åt sina besökare, säger Jonas Wilson Stoltz.

Hx-festivalen livesänds via hx.se 31 juli till 1 augusti och allt är gratis. Läs mer på hx.se

Text: Jenny Petersson, Helsingborg Arena och Scen AB

FAKTA
VAD: Hx-festivalen 2020
NÄR: 31 juli och 1 augusti
VAR: Direktsänt via hx.se

Lämna en kommentar