Hysterisk skrattfest på galet hotell

PS
Paul Svensson

Den som väntar på något gott, den väntar alltid lite, lite för länge. Nu är dock väntan äntligen över för alla som har suktat efter att besöka Fredriksdalsteatern igen för att skratta tillsammans med Eva Rydberg och de andra skådespelarna på scenen. Sommarens uppsättning är Pang i bygget och det är John Cleese själv som har skapat scenversionen av den populära tv-serien. Med Kulturkortet får du 100 kronor rabatt på biljetten.

Pang i bygget hör till en av tidernas roligaste tv-serier. Totalt producerades 12 avsnitt och den här scenversionen av serien bygger på ett av de absolut mest uppskattade avsnitten, Hotellinspektörerna. Man har även passat på att väva in inslag från andra populära avsnitt. Scenversionen är skapad av John Cleese själv och översatt till svenska av Anders Albien.

Ett helt nytt manus
Den här nya versionen skiljer sig åt från Pang i bygget som spelades på Fredriksdalsteatern 2014. Karaktärerna och platsen känner du igen, men manuset är helt nytt och skrivet just för teaterscenen. I rollen som Basil ser vi Adde Malmberg, Eva Rydberg spelar rollen som Sybil, Birgitta Rydberg spelar Polly, Ewa Roos som Mrs. Richards, Håkan Mohede som majoren och Kalle Rydberg gör än en gång rollen som den förvirrade uppassaren Manuel.

Rabatt med Kulturkortet
Ordinarie entré är 495 kronor. Har du Kulturkortet sparar du hela 100 kronor på biljetten och betalar endast 395 kronor. Rabatterade biljetter köper du på Fredriksdals museer och trädgårdar samt på Dunkers kulturhus. Biljetter till ordinarie pris säljs också på online via evarydberg.se.
Förgyll en svensk sommarkväll med en hysterisk skrattfest på ett galet hotell i Fredriksdals grönskande miljö. Pang i bygget spelas på Fredriksdalsteatern mellan 17 juni–21 augusti.

Ett teatermuseum i litet format
Vi vill också passa på att tipsa om du kan besöka Fredriksdals teatermuseum när du är på plats. Museet finns i närheten av teaterscenen och här hyllar man Nils Poppe och Eva Rydbergs långa karriärer. Historien om de både skådespelargiganterna berättas med film, ljus och text. Här kan du också titta på kostymer, scenografier och andra överraskningar kopplade till Fredriksdalsteaterns

Vad: skrattfest på teaterscenen
När: 17 juni–21 augusti
Var: Fredriksdals museer och trädgårdar
Entré: ordinarie entré 495 kronor, 395 kronor med Kulturkortet, 285 kronor för barn och unga upp till 16 år på bokningsdagen

Foto: Mikael Lindell Bohlin

Lämna en kommentar