Idé A on tour: Emmy Abrahamsson – Humor, feminism och galenskap

Har du varit på Idé A Drottninghög någon gång? Då kanske du vet att det är ett bibliotek och mötesplats på samma gång. Där finns en hel del att hitta på tillsammans med andra också, kurser, workshops, cirklar, you name it. De brukar också ha grymma föreläsningar med personer som har spännande berättelser.

Men har du inte varit där så vet du kanske inte detta. Och därför tar sig Idé A ibland ut på turné, liksom de gjort denna höst. För att du ska kunna ta del av deras utbud tar de sig närmare dig. Den 7 november är det Rydebäcks bibliotek som blir arenan för turnén och det är ingen mindre än författaren Emmy Abrahamsson som gästar.

Hon växte upp i Ryssland, jobbade som skådespelerska i Amsterdam och konstnärlig ledare i Wien. Landade i Sverige och debuterade 2011 med boken ”Min pappa är snäll och min mamma är utlänning.”

Emmy har skrivit flera ungdomsböcker vara Only väg is upp blev Augustinominerad 2011. Bästsäljaren ”Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske”, har sålts till elva länder och ska även bli film.

För några år sedan blev allting för mycket för Emmy och hon tvångsintogs på Malmö psykakut. Där fick hon erfarenheter hon velat skriva om länge och som hon nu har gjort i boken ”Hur man gör succé på ett dårhus”. Hon använder humorn som ett sätt att ta sig igenom svåra stunder och det gör även karaktären i boken.

Ett mycket spännande samtal och föreläsning. Missa inte IdéA on tour den 7 november.

Det är fri entré men antalet platser är begränsat.
Plats: Rydebäcks bibliotek

Lämna en kommentar