Imogen Holst kommer till liv på konserthuset

PS
Paul Svensson
Holst

Det var ett tag sedan Imogen Holst gick ur tiden, men hennes musik och talang lever än vidare anno 2024. Lördag 25 mars klockan 15.00 bjuder Helsingborgs konserthus tillsammans med Music Vitae och Hanna Höglund in till en konsert och föreställning med flera verk ur Imogens hemliga musikarkiv. Med Kulturkortet får du fin rabatt på biljettpriset.

Om du kan din klassiska musik har du förmodligen koll på den brittiska, svenskättade kompositören Imogen Holst och kan hoppa vidare till nästa stycke i texten. För dig som inte känner till henne kan vi berätta att hon föddes redan 1907 och var en talangfull dirigent, festivalchef, författare och pedagog. Hon skrev också en hel del fantastisk musik vid sidan om och det är kring den här hemliga musiken och om vad det betyder att vara en skapande människa – en kvinna bland män – som den här konserten och föreställningen kretsar.

Det blir lika delar musik som scenisk föreställning när Malin Broman, Music Vitae och skådespelaren och dansaren Sofia Södergård tar över scenen i konserthuset lördag 25 mars klockan 15.00. I fokus står Holst musik för stråkar som journalisten och manusförfattaren Hanna Höglund skapat föreställningen kring. Hanna har dykt djupt i Holsts musikaliska arkiv, tjuvkikat i hennes dagböcker och intervjuat personer som stod Holst nära. Resultatet av detta arbete har mynnat ut i det här framförandet.

I föreställningen spelas Phantasy Quartet, Suite for String Orchestra, String Quintet, The Fall of the Leaf för solocello, satser ur String Trio no. 1 samt Sonat for violin and cello.
Ordinarie biljettpris är 345 kronor, med Kulturkortet behöver du bara betala 276 kronor för en härlig inblick i Imogen Holsts hemliga liv. Biljetter fixar du online via konserthusets webbplats.

Vad: Imogen Holsts hemliga liv – gästspel av Music Vitae
När: 23 mars 15.00
Var: Helsingborgs konserthus
Entré: ordinarie pris är 345 kronor, med Kulturkortet 276 kronor