Införande av vaccinationsbevis från 1 december

PS
Paul Svensson

Från och med 1 december måste du visa upp ett giltigt vaccinationsbevis för att komma in på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 personer på plats. För att vaccinationsbeviset ska vara giltigt behöver du ha fått minst två doser av vaccinet samt visa upp giltig legitimation.

Från och med 1 december behöver du visa upp ett godkänt vaccinationsbevis för att ta del av inomhusevenemang såsom teater, utställningar, film och konserter som samlat fler än 100 personer på plats. För att ditt vaccinationsbevis ska vara giltigt behöver du ha fått minst två doser av vaccinet. Du måste även kunna visa upp giltig legitimation i samband med vaccinationsbeviset. Syftet är att begränsa den ökade smittspridningen av Covid-19 hos ovaccinerade och göra besöket så säkert som möjligt. Vaccinationsbeviset gäller för personer från 18 år och uppåt.

Helsingborgs stad följer och agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Informationen uppdateras löpande. Tillsvidare gäller Folkhälsomyndighetens allmänna råd.

Dunkers kulturhus
För konserter och teaterföreställningar med fler än 100 besökare kommer ett giltigt vaccinationsbevis att krävas från besökare från och med 1 december. Besökare behöver inte visa upp något vaccinationsbevis för att få tillträde till utställningarna.

Fredriksdal museer och trädgårdar
Du behöver inget vaccinationsbevis för att besöka jul på Fredriksdal 3–5 december. De nya direktiven gäller endast allmänna sammankomster inomhus med fler än 100 personer på plats. Gällande inomhusaktiviteter släpps endast ett begränsat antal besökare in åt gången. Detta gäller framför allt i Kulturmagasinet, logen och i herrgården.

Helsingborgs bibliotek
Den dagliga verksamheten på Helsingborgs bibliotek berörs inte av det nya vaccinationsbeviset. Du kan besöka stadens bibliotek även utan vaccinationsbevis, bortsett från öppna arrangemang som till exempel föreläsningar och föreställningar där besökarantalet är fler än 100 personer.

Kärnan
Kärnan har stängt för säsongen och påverkas just nu inte av de nya rekommendationerna gällande vaccinationsbevis. Kärnan har öppet under julskyltningen 28 december och då behöver du inte något vaccinationsbevis för att besöka tornet.

Lämna en kommentar