Isländsk jazz på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson
Sunna

Jazz Helsingborg har i flera år levererat skön musik till konsertsalen på Dunkers kulturhus. Med musik och musiker från hela världen håller man igång stadens kärlek till jazz. Onsdag 9 oktober kommer isländska Sunna Gunnlaug till kulturhuset med sitt uttryck av tidlösa dygder och lyrik och grace. Självklart väntar fin rabatt på konsertbiljetten med Kulturkortet.

Island är kanske inte det första landet en tänker på när jazz kommer på tal. Men faktum är att Sunna Gunnlaug har satt Island på jazzkartan. Flera av hennes album har placerat sig bland topp tio på både amerikanska och kanadensiska jazzradiolistor. Hennes musik har dessutom fått ruskigt bra kritik i ledande jazztidningar över hela världen. Sunnas första soloalbum kom 2001, Mindful, och det senaste albumet, Becoming, släpptes 2023.

Den här kvällen är det dock inte ett solouppträdanden som står i fokus. Istället är det Sunna Gunnlaugs trio som står för musiken. Med sig på scenen den här kvällen har Sunna basisten Þorgrímur Jónsson och trummisen Scott McLemore. Bandet bildades 2011.

Konserten är cirka två timmar med 20 minuters paus. Ordinarie biljettpris är 230 kronor och med Kulturkortet betalar du endast 180 kronor (vilket också gäller för dig som är medlem i Jazz Helsingborg). Fri entré för barn och unga under 18 år.

Vad: jazzkonsert med Sunna Gunnlaugs trio
När: 9 oktober 19.00–21.00
Var: Dunkers kulturhus, konsertsalen
Biljettpris: ordinarie 230 kronor, medlem i Jazz i Helsingborg eller med Kulturkortet 180 kronor, unga under 18 år fri entré

Prenumerera på vårt nyhetsbrev