Jack Vreeswijk sjunger visor på Dunkers

PS
Paul Svensson

I Sverige är vi bortskämda med musik från inte mindre än två generationer Vreeswijk. Cornelis finns tyvärr inte längre med oss men hans klassiska låtar lever vidare via sonen Jack Vreeswijks sköna röst. Missa inte chansen att lyssna på Jack när han spelar på Dunkers i februari. Har du Kulturkortet får du dessutom finfin rabatt på 55 kronor på biljettpriset.

Det är sällan du kan läsa om Jack Vreeswijks konserter utan att hans berömd pappa, Cornelis Vreeswijk, dyker upp bland bokstäverna. Vilket inte är särskilt konstigt med tanke på att Jack har gjort en framgångsrik karriär på att tolka sin pappas oändliga låtskatt. Och han gör det med bravur. Faktum är att han är så duktig att han belönats med en rad stora utmärkelser och stipendier genom åren. Jack Vreeswijk står dock stadigt på egna ben och varvar klassiska Cornelis-låtar, som till exempel Somliga går i trasiga skor och Grimarsch om morgonen, med egenproducerat material. Detta har gjort honom till en av landets mest uppskattade artister.

Fredagen 8 februari kommer Jack Vreeswijk till Dunkers för att spela och sjunga sina och sin pappas klassiska, svenska visor. Och i sedvanlig ordning lär det bli en kombination av sång, humor och historik kring de olika låtarna. Ett koncept som har visat sig vara riktigt framgångsrikt. Sommaren 2018 åkte Jack land och rike runt för att spela sin musik och de välbesökta konserterna skvallrar om att det svenska suget efter Vreeswijks musik aldrig dör. Samma år var han dessutom sommarvärd på P1. Till dags dato har Jack fyra fullängdsalbum på sin meritlista.

Ingår i Dunkers Big 5
Konserten med Jack Vreeswijk ingår i Dunkers Big 5, som presenterar kända och etablerade artister. Med Kulturkortet har du rabatt på spelningarna i serien och betalar endast 295 kr per konsert, ordinarie biljettpris 350 kr. Biljetter köper du antingen på ticketmaster.se eller till fots på Dunkers kulturhus.

Köp biljett online

Vad: Dunkers Big 5: Jack Vreeswijk
När: 8 februari 19:00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: Ordinarie pris 350 kr, med Kulturkortet 295 kr

Lämna en kommentar