Jag är Zlatan

HW
Henrik Wilhelmsson

Älskad och hatad. Föredöme och odåga. Tokstålle och aldeles underbar…. Jag syftar givetvis på Zlatan Ibrahimovic. En av Sveriges största fotbollsstjärnor någonsin.

En man med ett tufft förflutet som idag lever i en värld långt ifrån den värld han växt upp i. En man med många bollar i luften. Aktivt proffs i ett av europas största fotbollslag, nybliven författare (relativt) och sedan i helgen också boxare.

Under helgens match slog det slint i geniet och han gav en fantastiskt tramsig örfil till en motspelare. Det resulterade givetis i ett rött kort och jag kan inte låta bli att fundera på vad som gick runt i skallen på honom.

Jag och MÅNGA flera har säkert läst hans bok med mål om att få en inblick i denna högst oberäkneliga mans tankar och för min del har det gått sådär. Boken va bra, underhållande och skapade lite fler funderingar än jag hoppats på.

På Helsingborgs bibliotek tog boken slut i ett navs och det sattes garanterat någon form av rekord. Nu till helgen så kommer biblioteket att följa upp detta mästerverk genom en så kallad Öppen bokcirkel vilket kort och gott innebär att alla som läst den tillsammans diskuterar dess innehåll och kanske försöker ”lösa” de funderingar som skapats.

Jag kommer vara där för jag får inte nog av denna genialiska odåga som intagit det svenska folkhemmet!

När: Lördag 11/2, 14:00-14:45, Stadsbiblioteket.