Jag var där – Paperwing

Melodisk electropop som byggs upp av sköna beats kombinerat med en klar röst. Godis för öron och själ helt enkelt. Så skulle vi vilja beskriva musiken av Paperwing som du kommer kunna höra live på Dunkers den 16 maj. Detta är en musikupplevelse du borde unna dig själv, även om du inte har så mycket erfarenhet inom electropop-genren.

Det är den sista konserten för våren i serien Jag var där, en serie där Dunkers lyfter artister som det tisslas och tasslas om och som snart kommer att slå igenom stort. Du upplever ny musik i det lilla formatet där gåshuden ligger nära till hands. En perfekt kväll att överraska en vän med, eller varför inte en första date?

Bakom artistnamnet Paperwing hittar du artisten, låtskrivaren och producenten Jenny Soovik. Hon är aktuell med debutalbumet Alone we walk the land som släpptes i höstas och har tidigare släppt EP:n One.  Trots fåtalet utgivna verk sedan tidigare märks det att hon sysslat mycket med musik i olika roller. Det är ett moget debutalbum som växer och blir bättre ju mer du lyssnar på det. Man hör tydligt att hon inspirerats av artister som Björk och Robyn. Musiken har något drömskt och filmiskt över sig och det synkar fint ihop med Paperwings röst.

Om du vill få snabb koll på Paperwings album rekommenderar vi att du tar en lyssning av låtar som Love, där en orgel växer till något väldigt pampigt. Eller varför inte Stories som har ett skönt sound. Sen finns där Waterfall, en vacker och melodisk låt som blir lite mer up-tempo allteftersom och har en text om komplicerad kärlek. Scrolla ner så kan du lyssna in och göra dig en egen uppfattning.

Vad: Jag var där – Paperwing

När: 16 maj 19.00

Var: Dunkers kulturhus, Teatersalen

Entré: Entré: 195 kronor, 165 kronor Kulturkort/ student.

Lämna en kommentar