Jazz och dikter med Anna Kruse och Stina Ekblad

PS
Paul Svensson

Sång och jazzmusik möter bokstäver och diktuppläsning på Dunkers kulturhus när Anna Kruse och Stina Ekblad rundar av vårens musikprogram i Big 5 fredagen 17 maj. Med Kulturkortet får du 55 kronor rabatt på biljettpriset.

Tre starka kvinnor. Tre kreativa hjärtan. Jazzsångerskan Anna Kruse och Stina Ekblad möts på scen i en kärleksfull hyllning till poeten Edith Södergran. Ett samarbete som inleddes redan 2017 med albumet Himlens Rand. Sång och dikt. Vackert. Den här kvällen blir det en sammanslagning av de båda uttrycksformerna. Anna Kruse står för sången medan Stina Ekblad läser dikter skrivna av Edith Södergran.

Anna Kruse skivdebuterade 2009 med Lyckoskatt. Ett album med sånger baserade på just dikter av Edith Södergran. Åtta år senare inledde hon ett samarbete med Stina Ekblad. Ett samarbete som resulterat i två skivinspelningar: Himlens rand och Till Fots och numera även en konsert på Dunkers kulturhus fredagen 17 maj. Stina Ekblad är känd både från Dramaten och tv-skärmen. Hon har varit aktiv sedan 1980 och spelat med i några av Sveriges mest framgångsrika filmer, tv-serier och teateruppsättningar.

På scen möter vi även Anna Kruses band, som spelat tillsammans med Anna sedan 2007. Bandet består av Lisbeth Diers på trummor, Nicholas Kingo på klaviatur, sång och munspel samt Eva Malling på bas. Under konserten kommer de olika instrumenten att gestalta Ediths känslor och närvaro samt det vackra naturlandskap som återfinns i hennes skrivna ord.

Biljetter köper du i sedvanlig ordning online på ticketmaster.se eller till fots på Dunkers kulturhus. Ordinarie biljettpris är 350 kronor. För dig med Kulturkortet väntar dock en fin rabatt på hela 55 kronor. Anna Kruse featuring Stina Ekblad är den sista konserten i Dunkers Big 5. Tidigare i vår har vi även kunnat njuta av musik från Jack Vreeswijk, Maia Hirasawa, Tityo och Rebecka Törnqvist.

Vad: Anna Kruse featuring Stina Ekblad
När: 17 maj 19.00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: 295 kronor med Kulturkortet, ordinarie pris 350 kr

Lämna en kommentar