Jubileumsfirande och nationaldag

HW
Henrik Wilhelmsson

6 juni är ingen vanlig dag för det är Sveriges Nationaldag. Men i år blir det extra pompa och ståt i blågula färger på Fredriksdal. För 100 år sedan gav Gisela Trapp Fredriksdal till Helsingborgs stad och det ska vi såklart fira. Kom på jubileumskalaset som hela stan är bjuden till!

Ta med dig barnen, morfar, syster, svågern och vännerna. Alla kommer garanterat hitta sitt favoritsätt att fira på. Kanske bänkar ni er framför Helsingborg symfoniorkester som spelar på stora gräsmattan under den pampiga Nationaldagsceremonin med Konserthuskören och flera (mer om det kan du läsa här) eller är det kanske skådespel om själva donationen som får det att fladdra till i bröstet? Bjud upp till dans eller mys på picknickfilten och låt Folkdansen vänner stå för dansandet. Ni har alla möjligheter att göra dagen precis så aktiv som ni vill.

Det finns även teman vad gäller mat och hantverk. Årets mat-tema är smörgåsbordet. Smörgåsbordet har sina rötter i svensk mattradition – samtidigt är det flexibelt och öppet för nya inslag.  Inbjudna kockar dukar upp smörgåsbord med inspiration från när såväl som fjärran, från historien såväl som nutid och framtid. Årets hantverks-tema är björken och blå-gult. Björken är starkt kopplad till svenska sommarhögtider. Nationaldagen går självklart i svenska flaggans färger.

Boka in den 6 juni på Fredriksdal helt enkelt, det är fri entré hela dagen. Klicka här för det fullständiga programmet.