Jubileumsplantering på Sundstorget 26/5

HW
Henrik Wilhelmsson

Lördagen 26 maj invigs årets stora jubileumsplantering på Sundstorget i city. I år har Stadsbyggnadsförvaltningen hämtat inspiration från bland annat Fredriksdals rosarium och museets arbete med biologisk mångfald. Under invigningen kommer personal och husdjur från Fredriksdal att finnas på plats från 11:00 till 14:00.

Boka in 26 maj i kalendern. Har du gjort det nu? Bra. Då kör vi vidare med dagens utbud och vad som väntas under årets jubileumsplantering. Det blir fyra timmar med skojigheter för hela familjen där alla är bjudna. Ta med dig barnen, barnbarnen eller den där underliga farbrorn som sällan hör av sig. Eller varför inte ta lite tid för dig själv och gå på blomsterkalas på egen hand?

Årets tema blir en bildskön och väldoftande historia med inspiration från Fredriksdals vackra rosarium. Rosor, rosor och åter rosor i olika färger. Dessa vackra blomster med sylvassa taggar. Det kommer även att anordnas roliga aktiviteter för barnen att delta i. För de trädgårdsintresserade bjuder Fredriksdals experter på grön, skön odlingsinspiration från landet i stan.

*På grund av sommarvärmen stannar djuren hemma för att må så bra som möjligt.

Själva ingivningen av jubileumsplanteringen sker klockan 12:00. Med lite tur blir det dessutom riktigt fint väder med solsken och klarblå himmel.

Vad: Jubileumsplantering i city När: 26 maj 11:00-14:00 Var: Sundstorget, Helsingborg Pris: Fritt för alla