Jul på Fredriksdal: 8-10 december

HW
Henrik Wilhelmsson

Hör du sångerna? Känner du hur den där härliga julkänslan börja krypa allt närmre? I skrivande stund är det inte många timmar kvar tills entrégrindarna slår upp och julen kan börja på riktigt. Vart? På Fredriksdal, förstås.

I dagarna tre förvandlas helsingborgarnas historiska favoritträdgård till ett gammaldags julparadis för alla som älskar bjällerklang, pepparkakor och stämningsfulla julsånger. Vi ställde ett par julrelaterade frågor till Maria Axelsson, projektledare för Jul på Fredriksdal, om vad besökarna kan förvänta sig i år.

Vad får du som besökare inte missa på årets marknad? Den magiska julklappsjakten och herrgårdens julutställning Stjärnfall med gästande värdar.

Vad betyder Jul på Fredriksdal för dig? Många händer och kreativa krafter som tillsammans skapar en underbar julmarknad på Fredriksdal. Att julen börjar på riktigt.

Vad är nytt på årets marknad? Den magiska julklappsjakten, utplacerade lägereldar där besökare kan grilla Fredriksdalskorv och Lillarydsgårdens grötkök med julens smaker.

Bästa tipsen för att bocka av sina favoriter på marknaden? Ha gott om tid. Njut av den härliga julstämningen, prova hantverk, provsmaka god mat, klappa våra söta djur, lyssna på julsånger och musik. Njut av marknaden område för område och välj ut favoriter och intressen. Passa även på att handla unika julklappar och mat till julbordet.   

Jultomten eller Goenissen? Jultomten (men Fredriksdals grå variant).

Stekt sill eller julkorv? Stekt sill.

Lutfisk eller dopp i grytan? Det lutar åt lutfisk.

Stort tack, Maria, säger vi. Till alla andra säger vi att ni inte får missa årets stora folkfest på Fredriksdal. Följ ljudet av bjällror från tomtesläden för att hitta dit och passa sedan på att njuta av en riktigt härlig gammaldags julmarknad med knallar, hantverkare och allt annat som hör julen till. God helg!

Vad: Jul på Fredriksdal När: 8-10 december (fredag kl. 13.00–19.00, lördag och söndag kl. 11.00–18.00) Var: Fredriksdal museer och trädgårdar Pris: 100 kr. Fri entré för dig med Kulturkortet och för unga till och med 18 år