Jul på Fredriksdal

Fideli Österström

Julen är i antågande och det betyder att nedräkningen till den traditionsenliga julmarknaden på Fredriksdal har börjat. En av Skånes mest omtyckta julklassiker öppnar således åter upp ett stenkast från Helsingborgs stadskärna och bjuder in till tre dagars marknad i vinterskrud.

Jul på Fredriksdal är ett evenemang som drar tusentals besökare varje år. Parken som har kommit att bli ett landmärke i Helsingborg är känd för sin tradition och julmarknaden som anordnats i december under de senaste 30 år är ett utmärkt exempel på detta. Den upplysta entrégången välkomnar besökaren in till en gnistrande park fylld med marknadsmyller, glädjefulla julsånger och spännande historier.

Vidare är vi glada att kunna meddela att förra årets stora succé kommer tillbaka även i år. Vi talar givetvis om den magiska julklappsjakten som aktiverar såväl stora som små. Årets saga, som är den röda tråden mellan ledtrådsplatserna, handlar i år om husdjur (vilket för övrigt är årets tema). Ta med familjen och upptäck nya djur vid varje ledtrådsplats längs den mysiga och spännande vägen som leder fram till den magiska avslutningen i Benstampen.

Jul på Fredriksdal erbjuder såväl traditionella inslag som dans runt granen, torghandel och klassiskt julgodis men också nyheter såsom granförsäljning, juljazz och flera nya försäljare med spännande saker att lägga till på önskelistan. Jul på Fredriksdal har med andra ord någonting för alla, oavsett ålder eller om du tror på tomten eller inte.

Vad: Jul på Fredriksdal
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
När: Fredag 7/12 kl 13-19, lördag 8/12 kl 11-18 och söndag 9/12 kl 11-18. Parken är stängd för besökare fredag 7 december fram till kl 13 då grindarna öppnas för årets julmarknad.
Pris: Entré 100 kr. Fri entré med Kulturkortet och unga till och med 18 år. Vill du undvika den längsta kön skaffar du dig ett Kulturkort eller köper dina entrébiljetter på förköp via ticketmaster.com

Lämna en kommentar