Julen börjar på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

Det blir en riktig jul på Fredriksdal museer och trädgårdar i år. En sådan där jul man firade förr med bjällerklang, pepparkakor, dans kring granen och härlig stämning från topp till tå. Helgen 3–5 december öppnas grindarna till publikfavoriten Jul på Fredriksdal. Det är en gammaldags julmarknad med utställare och musik, skånska delikatesser och mysiga dekorationer. Med Kulturkortet har du fri entré till festligheterna hela helgen.

Tjuvstarta julen i år med ett besök på Fredriksdal museer och trädgårdar. I dagarna tre förvandlas museiområdet till en gammaldags julmarknad med ljus och marschaller och man dekorerar fint på hus och byggnader. Det blir en jul från förr i flera olika miljöer. I herrgården visar man bland annat en utställning om julens vackra och hållbara blommor och man toppar med dans kring granen, körsång och Luciafirande.

Hos utställarna väntar skånska läckerheter till julbordet. Här kommer att finns något för de flesta smaker: saftiga korvar, mustiga ostar, grillspett och sötsaker som polkagrisar, marsipan och choklad. Och är du på jakt efter de där speciella klapparna att stoppa under granen lär du med all säkerhet hitta något unikt på plats.

Utöver torghandel och julmusik blir det också skaparverkstäder för små och stora tillsammans, ponnyridning, turer med häst och vagn, provsmakning av julens goda och tomteverkstad, där barn i alla åldrar kan hänga upp önskelistor i önsketrädet.

Jul på Fredriksdal har öppet fredag 3 december 13.00–19.00 samt lördag 4 december och söndag 5 december 11.00–18.00. Notera att området inte öppnar förrän 13.00 på fredagen. Fri entré med Kulturkortet och för barn och unga upp till 18 år, ordinarie julentré är 120 kronor.
fredriksdal.se kan du redan nu kolla in julhelgens program för att komma i rätt stämning.
Notera att du inte behöver ett vaccinationsbevis för att besöka utomhusområdet på Jul på Fredriksdal. Du behöver dock visa upp ett giltigt vaccinationsbevis för att kunna ta del av arrangemangen på logen och i Kulturmagasinets lokaler.

Om du är i behov av att förlänga ditt Kulturkort gör gärna det innan Jul på Fredriksdal. På det sättet slipper du stå i kö på plats och kommer fortare in på området. 

Vad: Smygstarta julen
När: 3 december 13.00–19.00, 4–5 december 11.00–18.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Entré 120 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga upp till och med 18 år

Lämna en kommentar