Julia Lindemalm ställer ut på Dunkers kulturhus

EB
Elin Blomfeldt
De andra - Julia Lindemalm på Dunkers kulturhus

Är du djurvän eller kanske bara konstälskare? Då kommer här en utställning för dig. Lördag 10 februari öppnar Dunkers kulturhus upp dörrarna till den tankeväckande utställningen De andra. Det är konstnären Julia Lindemalm som står bakom fotoutställningen som återspeglar människans relation till naturen och djuren. Det är fri entré med Kulturkortet.

Huvudfokus ligger på hennes senaste verk, Schwein, som ger en kärleksfull inblick i grisens värld och samtidigt belyser den tuffa verkligheten inom den moderna djurindustrin. Julia vill lyfta hur vi försöker kontrollera det vilda och på samma gång inskränker djurens liv såväl som våra egna. Fotoutställningen visar bland annat bilder från djurparker i Europa, bilder som Julia har tagit när hon besökt tigerägare i USA men också bilder på katter tagna i Sverige.

De andra kommer att innehålla ett 70-tal fotografier, tre nya videoverk samt en ny videoinstallation. Till utställningen hör även en katalog med en längre intervju med Julia Lindemalm. Materialet varvas med nyskrivna dikter av den svenska poeten Agnes Gerner.

Utställningen går att se från 10 februari till och med 27 oktober i utställningshall 5 på Dunkers kulturhus. Ordinarie entré är 100 kronor, alltid fri entré för dig med Kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år.

Vad: en fotoutställning om djurens liv
När: 10 februari–27 oktober
Var: utställningshall 5, plan 3, Dunkers kulturhus
Entré: 100 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år