Känslostorm – ett nytt samtal i RumEtt

DN
Dennis Nilsson

Är du en av dem som behöver eller vill prata av dig? Eller kanske vill du möta andra för att lära dig att pratat om känsliga samtalsämnen? Känslostorm på RumEtt är ett nytt samtalstillfälle och mötesplats varje tisdag som riktar sig till unga som behöver en trygg plats att prata om jobbiga saker.

För många unga vuxna finns det mycket att tänka på vad gäller skola, fritid, framtid och personlighet. En tid i våra liv då inte bara kroppen och knoppen utvecklas utan också en period där det sker stora förändringar runt om i vardagen. Samtidigt kan det vara svårt att prata om allt med dem man står närmast, vänner och familj. En del väljer att prata med skolkuratorer eller terapeuter, men långt ifrån alla är bekväma med det. RumEtt på Dunkers tar nu ett initiativ som ska öppna upp samtalen och få besökarna att våga prata om det jobbiga eller tabubelagda. Vendela Westerholm på RumEtt förklarar vad hon vill med Känslostorm:

–        Syftet är att skapa en mötesplats där man kan få samtala och diskutera ofta tabubelagda eller jobbiga ämnen. Vi ska göra allt vi kan för att skapa en trygg atmosfär där man kan prata av sig, bara lyssna och känna att öppenheten ger något till en själv men också för andra. Vi kommer börja med fyra timmar och se hur många som kommer och hur länge de stannar. Jag tror att samtalsgruppen kommer att finna sin egen form och rutiner. Om samtalen blir så nyttiga som vi vill våga tro så vill vi inte begränsa tiden för snävt, det är bättre att ha ett väl tilltaget tidsspann. Dessutom kommer vi ibland att ha filmvisning på ett tema och då behöver vi tiden.

Varje tisdag mellan 16-20 hålls Känslostorm på ett nytt tema i RumEtt. Fika ingår och som alltid är det fri entré. Känslostorm börjar 16 oktober. Läs mer på RumEtts hemsida

HD träffade Vendela för en intervju om hennes och RumEtts satsning. Hon gör upp med den perfekta fasaden

Foto: Pixabay RyanMcGuire

Lämna en kommentar