Käpprätt åt succé för bibliotekets hästar på käpp

PS
Paul Svensson

Det var förra årets stora succé och även i år rider Helsingborgs bibliotek vidare på framgången med käpphästar på lån. I stadsparken kan barn och vuxna leka med hästarna, hoppa över miniatyrhinder eller låta dem gå på grönbete. Alla som har ett lånekort på Helsingborgs bibliotek kan låna en käpphäst för dagen.

Om du river ett hinder får du fyra fel och skulle din käpphäst vägra tre gånger, eller på annat sätt bete sig olydigt, riskerar du att få lämna hoppbanan i stadsparken. Vänta nu lite grann, det stämmer inte. Om det hade varit en officiell hästhoppningstävling med riktiga hästar vore det korrekt, käpphästarna i Helsingborgs stadspark gör lite som de själva vill och här finns det ingen risk att bli diskvalificerad bara för att din häst inte vill hoppa över ett hinder.

Vad är grejen med käpphästar, kanske du nu undrar. Ja, det tvistar fortfarande de lärde om. Kanske är det de där innersta drömmarna om en egen häst som får liv medan barnen rusar fram över gräsmattorna tillsammans med sin käpphäst. En alldeles egen häst, eller ponny, om barnen föredrar att kalla dem för det. I just det ögonblicket, när solen skiner och hästens man fladdrar i vinden, då är det nästan som att ha en egen häst på riktigt. På Helsingborgs stadsbibliotek finns det flera olika färger på hästarna, vilket är extra kul för dem som alltid önskat sig en svart häst med vit mule eller kanske en fuxfärgad med vit bläs upp till pannan.

Antalet hinder i stadsparken är imponerande. Här går det att bygga sin egen tävlingsbana och arrangera lokala små cuper vänner emellan. Då kanske de där officiella hästhoppningspoängen kommer till användning trots allt. Och vill barnen inte hoppa över några hinder går det lika bra att släppa ut käpphästarna på grönbete tillsammans med sina ryttare. Det finns gott om stora ytor att springa omkring på både för pigga barn och busiga käpphästar med glimten i emaljögat.

För att låna en käpphäst måste du ha ett giltigt lånekort på Helsingborgs bibliotek. Käpphästen lånar du i receptionen och när ni är färdiga lämnar ni tillbaka den på biblioteket igen. Och oroa er inte, personalen tar väl hand om hästarna där.

Vad: Annorlunda hästkrafter
När: Går att låna under bibliotekets öppettider
Var: Helsingborgs stadsbibliotek
Pris: Gratis, allt som behövs är ett giltigt lånekort på Helsingborgs bibliotek

Lämna en kommentar