Kärlek & Kemi: populära föreläsningar

Varför funkar Jane Austens berättelse om Mr Darcy och Miss Elisabeth Bennet fortfarande? Och hur får man kärlek och jämställdhet att gå ihop? Har du ett jämställt förhållande tycker du?

Det är inte konstigt att föreläsningsserien Kärlek & Kemi blev så poppis i höstas. Ämnet blir aldrig tråkigt, speciellt inte med så intressanta perspektiv och kunniga föreläsare. Missa inte de fyra kommande chanserna att lära mer om kärlek, hur den kan uttryckas och vad som händer med oss när vi kommer i kontakt med kärlek. Som kulturtant har du såklart rabatt!

 

26/2 14:00 – Kärlek på svenska

Glöm lapparna med ”puss och hej, köp mjölk!” där hemma. Det är dags att ta det till nästa nivå. Inspireras av Daniel Möller, docent i litteraturvetenskap vid Lunds universitet, som ger exempel på svensk poesi under 1500 år. Dessutom – ta med din partner eller vän och testa bröllopsfotografering!

12/3 14:00 – Shakespeare in love

Den här dagen ska vi leka med orden, Shakespeares ord för att vara exakt! Det finns många sätt att uttrycka hans texter och lektor Kiki Lindell hjälper oss med detta. Lär dig mer om Shakespeare och hans verk, varför håller hans ord än idag?

26/3 14:00 – Mr Darcy HJÄRTA Bridget Jones

Från Shakespeare till Jane Austen. Har vi inte alla någon gång trånat efter den svåre, mystiske Mr Darcy, både i Austens bok, men även i Bridget Jones-böckerna? Är det därför vi förälskar oss i ”fel” män ibland? Hur har vår syn på kärlek påverkats av dessa berättelser? Äntligen får vi svar på hur det hänger ihop av lektorn i engelska, Birgitta Berglund.

4/4 19:00 – Kärlek och jämställdhet

Hur är det med jämställdheten när det kommer till kärlek? Ska man ge upp det ena för att få det andra eller kan man få båda? Ett spännande och aktuellt ämne som alla kan ha nytta av att resonera kring. Lena Gunnarsson är forskare inom kärlek och genusstudier och föreläser för oss. 

Entré: 100 kronor/tillfälle med Kulturkortet (ord. 140 kronor)

Var: Dunkers kulturhus