Kärnan stänger på söndag

PS
Paul Svensson

Är det sant? Stänger verkligen Kärnan på söndag? Ja, det stämmer. Men lugn, det är bara för vintersäsongen och redan till våren 2019 öppnar Helsingborgs äldsta utkikstorn igen. Varför inte passa på att ta en tur till Kärnan den här helgen för att njuta av den härliga utsikten och den interaktiva historielektionen? Med Kulturkortet är det alltid fri entré.

Har inte Kärnan alltid öppet? Bara i en perfekt värld (om du frågar oss). Faktum är att Kärnan bara har öppet under våren, sommaren och första halvan av hösten. Nu har vi snart klarat av den där halvan av hösten och söndagen 30 september är sista chansen att ta sig uppför det virvlande trapphuset den här säsongen.

Det finns mycket roligt att se och uppleva i Kärnan. Det är lite som att göra en riktig tidsresa på nästan 700 år. Väl på plats i det forna försvarstornet kan du läsa mer om allt det där som har hänt under dessa år. Varje våningsplan har en spännande historia att berätta och här kan du bland annat snoka reda på vilka berömda kungar och regenter som har besökt och bott i tornet under åren. Du kan också läsa en hel del om hur viktig Kärnan har varit för såväl danskar som svenskar, framför allt helsingborgare, sedan första stenen lades på plats. Det finns också en audioguide om du hellre lyssnar än läser om Kärnan på plats.

Om du mot all förmodan inte är intresserad av Kärnans historia kan du ändå njuta av besöket. Studsa uppför trapporna och gotta dig med utsikten. På toppen ser du hela vägen över till Danmark och deras ståtliga Kronborgs slott. Här kan du garanterat knäppa ett gäng snygga bilder till ditt sociala flöde.

Sista chansen den här säsongen, alltså. Winter is coming. Öppettider? Kärnan öppnar klockan 11:00 och bommar sedan igen fyra timmar senare, 15:00.

Vad: Kärnan stänger för säsongen
När: 30 september, 11:00-15:00
Var: Kärnan
Pris: Fri entré med Kulturkortet, 50 kr ordinarie entréavgift

Lämna en kommentar