Kocka loss i Fredriksdals gröna utekök

LL
Louise Lund

Det händer mycket i Fredriksdals utekök i år. Under två tillfällen i september blir det workshops där du får chansen att lära dig mer om Fredriksdals grönsaker, kryddor och äpplen. Detta samtidigt som du tillsammans med andra deltagare lagar en smakrik vegetarisk och vegansk middag på stekhällar och muurikkor. Med Kulturkortet får du 100 kronor rabatt på priset.

I den idylliska miljön på Fredriksdal kommer du att uppleva en kulinarisk kväll där lokalproducerade grönsaker och äpplen spelar huvudrollen. För att höja smakupplevelsen ytterligare kommer den nylagade maten att kryddas med olika sorters pesto och goda mjölksyrade grönsaker. Under kvällen får du också möjlighet att delta i en äppelprovsmakning med några av Fredriksdals många äppelsorter.

När workshopen är slut kommer du inte bara att ha njutit av en god måltid och lärt dig massa nytt om matlagning, utan du kommer även att få med dig en spännande receptsamling för både inomhus- och utomhusmatlagning. Recepten är baserade på de råvaror och tekniker som använts under workshopen och ger dig möjlighet att fortsätta utforska världen av utomhusmatlagning i ditt eget kök. Du behöver inte ha några förkunskaper för att vara med på workshopen.

Här kan du köpa biljetter.

Vad: Matlagning i det gröna med trevligt sällskap
När: 6 och 13 september klockan 17.00-20.30
Var: Uteköket på Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: 450 kronor per person, 350 kronor med Kulturkortet