Kommer tomten till Röda kvarn i december?

PS
Paul Svensson

Det är en otroligt bra fråga och vi vågar påstå att han dyker upp i någon form i de julfilmer som visas på bioduken i december. Röda kvarn har fortfarande öppet och visar film även den här sista månaden på året 2020. Särskilda restriktioner gäller, som till exempel att det är max åtta personer per filmvisning. Häng med när vi tittar närmare på julens filmutbud på Helsingborgs äldsta biograf.

Gällande de där julfilmerna och tomten som nämndes för bara ett par radar sedan visas inte mindre än tre animerade filmer på temat för Röda kvarns yngre besökare i december. I konceptet Knattebio visar man kortfilmen Molly och julmonstret. I den här berättelsen får vi följa med monstret Molly, som egentligen inte uppför sig om ett riktigt monster, i jakt på julmonstret. Filmen visas 5, 6 och 12 december. Med kulturkortet får du fem kronor rabatt på biobiljetten. Knattebio riktar sig till biografens yngsta besökare och filmerna är sällan längre än 35 minuter.

Mer jul blir det då i Klara Ko firar jul. Den här animerade historien handlar om Klara Ko och hur hon tillsammans med sina vänner måste anordna en fantastisk julfest. Något som visar sig vara svårare än hon trott, särskilt när det dyker upp en liten nisse som är besatt av gröt. Klara Ko firar jul visas 6 och 12 december. Ännu en barnfilm på temat vinter och jul är Pat & Mat Vinterskoj. Hur ska de två vännerna fira jul i år? Blir det en vanlig julgran? Eller kommer de att hitta på en egen julgran? Och vad kommer egentligen att finnas under granen? Pat & Mat Vinterskoj visas lördag 5 december.

Månadens filmnyhet kommer i form av Viggo Mortensens hyllade drama Falling. Viggo Mortensen har både regisserat och spelar huvudrollen i filmen, som handlar om en homosexuell man vars konservativa far börjar bli dement. Fadern tvingas flytta hem till sin son och hans man, vilket leder till dagliga konfrontationer men också en djupdykning i spruckna familjerelationer från det förgångna.

Övriga filmer som visas under december är dokumentären om miljöhjälten Greta, David Finchers storproduktion Mank, Endast Djävulen lever utan hopp, Sofia Coppolas senaste film On the rocks, Leva på hoppet, det hyllade franska dramat De Gaulle, Bageriet på Portobello Road samt Summerland.

Som tidigare nämnt har Röda kvarn vidtagit särskilda restriktioner gällande filmvisningarna. Man kör ungefär 4-6 visningar per dag och det är max åtta personer per filmvisning. Det betyder att det finns gott om plats i de rymliga salongerna och du behöver inte oroa dig för att det ska bli svårt att hålla säkert avstånd. Man utför också extra städning på toaletter, man torkar av handtag flera gånger om dagen och kortterminalen ser man till att hålla säker och ren. Det finns också handsprit i lokalerna. Röda kvarn ber även dig som besökare att förköpa biljetter via webbplatsen för att minska den personliga kontakten med personalen på plats. Som alltid rekommenderar både vi och Röda kvarn att man stannar hemma om man känner sig det minsta sjuk. Säkerhet går före allt annat.

Med kulturkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie film, tio kronor på barnfilmer och fem kronor på filmer som ingår i konceptet Knattebio. På biorodakvarn.se kan du läsa mer om det säkra biobesöket och här hittar du även mer information om veckans alla filmvisningar.

Vad: Julens filmutbud
När: December
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: Med kulturkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris och tio kronor på barnfilmer

Lämna en kommentar