Konserthuset spelar Göran Tunströms Juloratoriet

PS
Paul Svensson

Tre giganter möts på Helsingborgs konserthus söndag 8 december klockan 18.00. Det är Göran Tunström, Thomas Agerfeldt Olesen och Johann Sebastian Bach. De möts inte i person, däremot får besökare njuta av deras olika verk i den musikaliska spelningen av Juloratoriet.

Göran Tunströms bok Juloratoriet räknas som ett av hans absolut viktigaste verk. Det är en bok om livet och allt vad det innebär av såväl kärlek som sorg. En bok med en historia som mynnar ut i flera dimensioner. Det är just bokens komplexitet som gör att den passar så bra till klassisk musik framförd av såväl orkester, kör och sångsolister. Något som Helsingborgs symfoniorkester har tagit till vara på tillsammans med Helsingborgs konserthuskör, Emma Sventelius, Carl Unander-Scharin, Ragnar Bohlin och Jörgen Düberg.

Hur kommer då Johann Sebastian Bach och den danske tonsättaren Thomas Agerfeldt Olesen in i bilden? Jo, det är så att man tonsätter Göran Tunströms bok med just Johann Sebastian Bachs bejublade högtidskantat och ett nyskrivet juloratorium av Thomas Agerfeldt Olesen.

Ordinarie pris för detta emotionella musikaliska tillfälle går loss på 315 kronor. Har du Kulturkortet väntar dock fin rabatt och du pröjsar endast 268 kronor för ett möte med tre giganter. Biljetter köper du antingen på konserthuset eller online via Helsingborg Arena & Scen.

Vad: Göran Tunströms Juloratoriet
När: Söndag 8 december 18.00
Var: Helsingborgs konserthus
Pris: 268 kronor med Kulturkortet, ordinarie pris 315 kronor

Lämna en kommentar