Konst på kryss kommer tillbaka till Dunkers kulturhus

LL
Louise Lund
Konst på kryss

Den 23 mars öppnar utställningen Konst på kryss/Kunst på kryds på Dunkers kulturhus. Utställningen är ett samarbete mellan Helsingborgs och Helsingörs konstföreningar och har i år fått temat En ny tid.

Konst på kryss arrangerades för första gången 2007 och sedan dess har man ställt ut på en rad olika platser i Helsingborg och i Helsingör. I år äger utställningen rum 24 mars-23 april på Dunkers kulturhus och 1-15 mars i Helsingör Bycenter. Målet med Konst på kryss att stärka samarbetet över sundet och att ge de medverkande konstnärerna och besökarna mer förståelse för grannlandets konst.

– Dunkers kulturhus utställningar ska vara angelägna, aktuella, intressanta och tillgängliga för alla. Med utställningen En ny tid får vi ta del av en både angelägen och inspirerande upplevelse. Dunkers ska vara en tillgänglig och inspirerande plats och jag tror att denna utställning, som det dessutom är fri entré till, kan intressera alla i olika åldrar som har någon form av konstintresse, säger utställningsproducent Anna-Carin Norén.

Genom Konst på kryss har de utvalda konstnärerna möjlighet att lära känna varandra bättre och få större kunskap och förståelse för grannlandets konst. Utställningen breddar också konstintresset i den gemensamma Öresundsregionen och agerar som en naturlig bro mellan Helsingborg och Helsingör, vilket bidrar till städernas gemensamma vision om en sammanbunden stad 2035.

Vad: Danska och svenska konstnärer i samarbete
När: 24 mars–23 april 2023
Var: Dunkers kulturhus, entréplan
Pris: Fri entré
Vernissage: torsdagen den 23 mars klockan 18.00 – 20.00. Utställningshallen entréplan.