Konstnärlig dans för seniorer

PS
Paul Svensson

Är du en senior som drömmer om eller vill prova på konstnärlig dans? Tisdag 11 oktober bjuder Dunkers kulturhus och dansaren Elin Hedin in seniorer till ett prova-på-tillfälle på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Det här tillfället är upptakten till ett konstnärligt dansprojekt på kulturhuset som ska mynna ut i en gemensam dansuppvisning för deltagarna. Det kostar inget att vara med.

Dans för seniorer är ett nytt projekt på Dunkers kulturhus i Helsingborg där man söker seniorer som vill dansa kreativt och konstnärligt utifrån egna förutsättningar. Det ställs inga krav på tidigare erfarenheter på dansgolvet. Det är dansaren Elin Hedin, tidigare kommunkoreograf i Helsingborg, som håller i dansen. Deltagarna dansar efter sina egna kroppars förutsättningar. Och alla är välkomna att vara med. En fysisk begränsning kan förvandlas till en möjlighet via dansen.

Kostnadsfri dans för seniorer 
Dans för seniorer inleds med ett prova-på-tillfälle på Dunkers kulturhus 11 oktober klockan 10.00–12.00. Därefter arrangeras sex danstillfällen i dansstudion kulturhuset under hösten och ett i vinter: 18 och 25 oktober 10.00–12.00 samt 8, 15, 22 och 29 november 10.00–12.00 samt 6 december 10.00–12.00. Det är kostnadsfritt att vara med och anmälan görs via irene.johannesson@helsingborg.se eller via telefon 042-10 67 24.

En del av Kultur för hälsa
Dans för seniorer är en del av satsningen Kultur för hälsa tillsammans med kulturförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg. Dans för seniorer leds av kommunkoreografen Elin Hedin. Tillsammans med 12 seniorer har Elin under sin tid i Helsingborg bland annat producerat dansfilmen Vi minns vår första flytt. Filmen blev även en kortare dansuppvisning. Intresset för dans bland stadens seniorer är stort och det är därför man nu utökar med projektet Dans för seniorer på Dunkers kulturhus.

Vad: konstnärlig dans för seniorer
När: hösten och vintern 2022
Var: Dunkers kulturhus
Entré: kostnadsfritt