Kul-tur-skyltning söndag 27/11

HW
Henrik Wilhelmsson

Nu på söndag intar tomtar, stjärngossar, pepparkakor och lucior centrala Helsingborg tillsammans med utställare och handlare för att fira första advent. På Helsingborgskt vis blir det julmys för hela slanten och det finns till och med kopplingar till medeltiden.

Vid Kärnan finns Tornfolket, som tar med dig till ett medeltida julfirande som det kan ha sett ut. Det blir historia, berättelser om jultraditioner och kanske ett riktigt riddar-slagsmål med svärd. Utanför tornet finns ett litet tältläger upprättat där du kan köpa lite medeltida varm mat och dryck. Där kan de yngsta också ta chansen att rida en liten sträcka på en medeltidsponny och du kan lära dig mer om hur man lagade mat och skötte om hästar förr. Dessutom är Kärnan öppen – så du kan mycket väl springa på en medeltidspersonlighet i tornet om du går in.

Kulturkortet bjuder på glögg och pepparkaka

Intill pulkabacken bakom Mariakyrkan finns det ett litet torg som heter Billeplatsen. Där står vi från Kulturkortet hela julskyltningen och bjussar på glögg och pepparkaka. Om du är snäll kan du också få köpa Kulturtants-produkter och Kulturkort. Eller varför inte förnya kortet till mamsen eller pappsen? 🙂

God jul!

Se hela programmet för julskyltningen här.