Kultur för dig som behöver stanna hemma

MR
Mikael Rudesjö

Just nu stannar många hemma på grund av smittorisken från coronaviruset och sjukdomen covid-19. Vet du om att du kan upptäcka hela Helsingborgs kulturliv helt riskfritt? Ladda ner appen Guide Helsingborg och upptäck kulturen direkt i din mobil. Där kan du titta på filmklipp och bilder, lyssna på guider och låta appen förflytta dig ut ur vardagsrummet för en stund.

Varför inte ta en digital vandring genom stan? Kanske kan du lära dig lite mer om Helsingborg och dess historia – till exempel om de mest berömda kvinnorna som levt här, de bästa shoppingställena eller var du kan ta de snyggaste instagrambilderna.

När mörkret faller och du sitter uppkrupen i soffan med en god kopp varm choklad kan du klicka dig fram genom Helsingborgs gator och lyssna på gamla sägner om de olika platserna där. Vem var egentligen flickan på spöklika Billegården, eller den hemska doktorn på Södra Storgatan? Finns det ett hus med hemliga rum? Ligger det ett spökhus vid Södra Kyrkogatan?

För dig som inte har besökt Dunkers kulturhus på senaste tiden finns guider och filmer om utställningarna tillgängliga i appen. Appen uppdateras när nya utställningar kommer, så håll utkik efter tävlingen Årets Bild, där vinnarna av de bästa bilderna från 2019 utses.

Stilla din kulturabstinens hemifrån med Guide Helsingborg. Appen finns att ladda ner från App Store och Google Play.

Lämna en kommentar