Kulturåret 2024 väntar

PS
Paul Svensson
Fira

Det är samma visa varje år. Och den saknar oftast melodi men slutar i smällar och fyrverkeri mot en stjärnbeströdd natthimmel. I skrivande stund lämnar vi snart 2023 bakom oss och gör oss redo för att ta steget in i 2024. För oss med Kulturkortet betyder det förstås ännu ett år av spännande kulturupplevelser.

Hur mycket kultur upplevde du 2023? Var det ett särskilt intressant kulturår för dig? Det spelar egentligen ingen roll om du kulturade bara en gång eller tio gånger. Kultur betyder olika för oss alla och för vissa är det tillräckligt med ett par kulturupplevelser per år, medan andra behöver minst ett teaterbesök eller en konstutställning i veckan för att överleva.

När vi nu tittar tillbaka på det gångna året är det med ett rejält kulturleende över ansiktet. Vi är lyckligt lottade här i Helsingborg. Här finns det kultur året om och utbudet är både varierat och omfattande. Sanningen är den att här finns det mer kultur än vad det går att ta till sig. Här finns det klassisk musik, konst från hela världen, teater, bioupplevelser, lokalhistoria, botanisk trädgård med delar av Skånes unika växtvärld, opera, kungliga slott och mycket, mycket mer på temat kultur. Bortskämda? Ja, men det är helt i sin ordning när man bor i Helsingborg.

I väntan på att klockan ska ringa i den där bistra nyårsnatten mot rymdens norrskenssky och markens snö passar vi redan nu på att önska er alla ett riktigt gott nytt år. Och ett stort tack för det gångna året. Vi ses igen i kulturvimlet 2024.