Kulturen är tillgänglig för alla

PS
Paul Svensson

Från och med 9 februari är det fritt fram att besöka Helsingborgs kulturplatser igen utan att tänka på några restriktioner. När regeringen slopar de flesta pandemirestriktionerna behöver besökare inte längre visa upp något vaccinationsbevis för att ta del av stadens kulturarrangemang. Som alltid rekommenderas du att stanna hemma om du känner dig sjuk eller har symtom som kan vara tecken på sjukdom.

Det har varit en omtumlande tid för alla, inte bara för oss som älskar kultur. Pandemi och restriktioner har tvingat oss att tänka om och ställa om. Under två år har vi gått från ett samhälle där inledningsvis flera kulturplatser höll stängt till att arrangemang ställdes in och att det krävdes vaccinationsbevis för att deltaga. Från och med 9 februari öppnar Sverige upp igen när regeringen beslutat att slopa de flesta restriktionerna. Vad betyder det för kulturen i Helsingborg?

Kulturen i Helsingborg jublar, förstås. Precis som vi. När restriktionerna försvinner är det mer eller mindre business som vanligt. Och med vanligt menar vi som det var förut … för ungefär 740 dagar sedan. Det är stort. Och det vittnar förhoppningsvis om en ljus framtid som än en gång kan fyllas med härliga teaterbesök, intressanta utställningar, kaffestunder i det gröna, föreläsningar, historia och konserter. Tillsammans. Det är viktigt. Tillsammans.

De slopade restriktionerna gäller från och med 9 februari. Tänk dock på att fortsätta att visa hänsyn till andra besökare och personal på kulturplatserna. Och som alltid rekommenderas du att stanna hemma om du känner dig sjuk eller har symtom som kan vara tecken på sjukdom. Att tänka på andra är fortfarande att visa omtanke, oavsett pandemi eller slopade restriktioner.

Håll utkik här på webbplatsen för att inte missa allt som händer under våren. Låt det synas och höras att kulturen åter är tillgänglig för alla.

Lämna en kommentar