Kulturkortet – årets julklapp

HW
Henrik Wilhelmsson

Det är varken storleken eller prislappen på julklappen som avgör om det är årets julklapp eller inte. Vad som avgör om det är en bra julklapp handlar förstås om hur användarvänligt innehållet är när väl pappret har avlägsnats och avslöjat vad som gömmer sig där under. Och hur lång hållbarhet julklappen faktiskt har!

Hur slår man in en julklapp som innehåller hela 365 dagar med musik, konst- och scenkultur, ett av Sveriges största friluftsmuseum, 146 trappsteg som leder uppför stadens bästa utkikstorn, romantiska promenader bland kungliga rhododendronbuskar och mängder av fina erbjudande? Det är faktiskt lättare än du tror och allt som behövs är ett rött sidenband och ett mindre kuvert (eller kartong) som rymmer ett Kulturkort.

Kulturkortet ger sedan mottagaren ett helt års fri entré till Dunkers kulturhus, Fredriksdals museer och trädgårdar, Kärnan och Sofiero samt en massa fina rabatter på bland annat Helsingborgs Konserthus, Stadsteatern och andra kulturella högborgar i staden (läs gärna mer här om var kortet gäller). Fortfarande inte övertygad om att Kulturkortet är årets julklapp?

Okej, vi erkänner. Årets julklapp är egentligen en elektrisk cykel. Men Kulturkortet är garanterat lättare att slå in och kostar dessutom inte flera tusentals kronor. Ordinarie pris är endast 395 kronor, 250 kronor för pensionärer och studerande. Kulturkortet är smidigt att ta med sig och du behöver aldrig låsa fast kortet med tunga kedjor eller granitlås medan du shoppar eller dricker en kopp kaffe tillsammans med dina vänner. Du kan ta med dig kortet i väskan, i fickan eller till och med i mobilen. Försök göra det med en cykel…

Vem är det då som önskar sig ett Kulturkort? Spontant skulle vi säga att alla över 18 år har stor användning för kortet. Det är för personen som uppskattar lantlivets lugna behag utan att lämna city. Det är för personen som gillar utställningar och konst. Det är för personen som gillar musik och teater, film och historia. Det är för personen som vill känna doften av tusentals vackra blommor. Det är för personen som vill vara där det händer. Det är för personen som vill ha en julklapp som sträcker sig över 365 dagar – en årets julklapp, så att säga.

Kulturkortet köper du till fots på Dunkers kulturhus eller online i vår egen Kulturkortsbutik här på webbplatsen. I butiken hittar du även praktiska vardagsprylar (som miljövänliga tygkassar) och snygga kläder (i ekologisk bomull) att lägga under julgranen. För att säkra leverans till dagen då tomten kommer rekommenderar vi att ni beställer era klappar från butiken senast den 18 december.

Vad: Kulturkortet När: 365 dagar om året Var: Helsingborgs kulturella högborgar  Pris: Ordinarie pris 395 kr, pensionärer och studenter 250 kr per person