Kulturkortet hörs på Konserthuset

HW
Henrik Wilhelmsson

Helsingborgs Symfoniorkester har som mål att göra den klassiska musiken oumbärlig för alla helsingborgare (och besökare i staden). Med sin musik går de ofta sin egen väg för att utmana och ifrågasätta tonerna som spelas i det klassiska finrummet. Som kulturtant har du alltid 15 % rabatt på biljettpriset när HSO spelar på Konserthuset. Ett erbjudande med samklang!

Låt inte något så trivialt som dödssynderna stå i vägen för bra klassisk musik i Helsingborg. Luta dig tillbaka, njut av vrede och frossa i högmod och avund på Konserthuset. Säsongen 2017/2018 bjuder på en bred repertoar med de sju dödssynderna virvlande fram ut ur nothäftena, nya 60-minuters konserter i After Work- och Frack Off-serien och intressanta musikframföranden för barn och unga. Samtalsserien ”Förspel” fortsätter med känsloladdade diskussioner om människor och musik på årets tema: dödssynderna.

Den 12 oktober drar konsertserien ”Tema Dödssynderna” igång. Totalt blir det sju konserter som tolkar synderna samt en avslutande konsert nästa år, då tonsättare Julia Purginas knyter samman sin musikaliska tolkning: Vortex Peccatorum – The Seven Deadly Sins in the Time of Alternative Facts. Missa inte när det sköna ljudet från bland annat violin, fagott och cello ger uttryck åt vrede, lättja, högmod, frosseri, avund, girighet och lust.

Under hösten fortsätter även det framgångsrika 60-minuters konceptet med After Work på Konserthuset. Först ut är Tjajkovskijs Femma, onsdagen den 25 oktober. Sätt av 60 minuter och fira officiella lönedagen på Konserthuset med pukor, tuba och klarinett klockan 18.00. Med ett kulturkort betalar du knappt 130 kronor för en After Work-konsert: ljuv musik för såväl sinne som konto.

Stäm av på www.helsingborgskonserthus.se för komplett program 2017/2018. Garanterat hittar du något som kittlar ditt musikaliska öra. Och glöm inte bort att du som kulturtant alltid har 15 % rabatt på alla konserter med Helsingborgs Symfoniorkester. Vi hörs på Konserthuset!

Vad: konserter med Helsingborgs Symfoniorkester När: säsongen 2017/2018 Var: Konserthuset i Helsingborg Entré: 15 % rabatt på biljettpriset med Kulturkortet (gäller endast konserter med HSO). Biljetter köpes via helsingborg.ebiljett.nu