Kulturkortet önskar glad påsk

PS
Paul Svensson

Årets mest färgglada helg är här och med den kommer också sötsaker i mängder och sköna kulturupplevelser i Helsingborg. I år fyller du kulturpåskäggen med allt från grönt naturgodis till historiska läckerheter och smarrig utflyttningspizza. Passa på att njuta lite extra av ledigheten nu när påskharen och kycklingarna kommer på besök.

Helsingborg är en alldeles utomordentligt bra stad att fira påsk i. Och särskilt bra är den för dig som frossar i olika sorters kulturupplevelser. Hör du till dem som gillar naturgodis styr du stegen till Fredriksdal museer och trädgårdar. På skärtorsdagen 6 april inleder man nämligen en helt ny säsong på landet i stan och arrangerar bland annat rolig påskjakt för barn och deras familjer. Hjälp häxan Kvasthilda att leta upp de bortsprungna kycklingarna på museiområdet och var med och tävla om fina priser. Med Kulturkortet har du självklart fri entré även nu när ordinarie entréavgift träder i kraft och för barn och unga är det alltid fri entré.

Känner du inte för att jaga vilsna kycklingar eller promenera omkring i naturen rekommenderar vi istället ett besök eller två i Kärnan. Helsingborgs resligaste torn har öppet dagligen från klockan 11.00 till 15.00. Kärnan besöker du om du vill njuta av historiska läckerheter eller för att bränna bort lite överflödiga kalorier i trapporna på vägen upp till toppen av tornet. Även här har du fri entré med Kulturkortet.

Hur var det då med den där utflyttningspizzan? Jo, måndag 10 april stänger Dunkers kulturhus utställningen På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar. För att fira alla de fina åren bjuder man in till utflyttningsfest i kulturhuset och på agendan står allt från gratis pizza, teater, guidade turer och frågestund med personal från Helsingborgs museum. Fri entré för alla.
Missa inte heller att Dunkers kulturhus har ett späckat påsklovsprogram för barn och unga. På dunkerskulturhus.se kan du spana in allt som händer.

Själva fyller vi våra kulturpåskägg med mycket av varje. Det gäller att variera sina upplevelser, båda när det kommer till sötsaker som kulturupplevelser. Oavsett vad du fyller dina ägg med önskar vi er alla en riktigt glad påsk.