Kulturkortrabatt till Shakespeare Festival!

GS
Göran Svensson

Ditt Kulturkort ger dig även i år väldigt schysst rabatt till premiärerna av de tre föreställningarna som ingår i Shakespeare Festival på Kronborgs Slott. Alla tre föreställningarna är utomhus med det anrika, omskrivna och vackra slottet som fond. Länkar till de tre fina erbjudande får du som Kulturtant i nästa nyhetsbrev.

Varje år i augusti presenterar HamletScenen Shakespeare Festival med massor av friluftsteater på det vackra Kronborg Slott i Helsingör. I år äger festivalen rum mellan 1 och 17 augusti och det ges tre olika föreställningar. Först ut med premiär 1 augusti är Halmet – the Revenge of Prince Zi Dan, som är en kinesisk gästföreställning som tillhör den Pekingska operatraditionen. Föreställningen specialskrevs till Kronborgs slott 2005 och blev omåttligt populär. Nu kommer den alltså tillbaka.
Den 8 augusti är det premiär för Searching for William. Det är en tysk föreställning som kan beskrivas som en blandning av teater och rockkonsert som med ljus, ljud och film i kombination skapar en magisk upplevelse. Det är allt annat än traditionell teater.
Sist ut, med premiär 15 augusti, ges Shakespeare in Concert. Det är en egenproduktion av HamletScenen och beskrivs som en konsert med inslag av opera och balett. Den världsberömda trombonisten och kompositören Elias Faingersh tog publiken med storm då han gästade Shakespeare Festival 2016. Nu vänder han tilbake och får sällskap av Dania Brass Ensemble med komponist Mogens Andresen, balletdansare samt tenoren Valdemar Villadsen, som är en av de enda i världen som också sjuner haute-contre. En musikalisk och stämningsfull afton utlovas.

Rabatt på alla premiärer
Visst låter det kanon? Och eftersom du är en riktig Kulturtant och har ett Kulturkort får du 40 danska kronor rabatt till vart och ett av de tre premiärtillfällena 1, 8 och 15 augusti. Detta gäller vid köp av biljett till kategori B eller C, där ordinarie pris är 300 respektive 200 danska kronor, exklusive förköpsavgift. Du betalar alltså bara 270 respektive 170 danska kronor per biljett beroende på kategori.
Länk till de tre arrangemangen kommer i nästa nyhetsbrev. Men väl då gäller det att du snabbar på för biljetterna lär gå som smör i solsken.

Lär dig mer om Shakespeare
Är du tidigt ute ges varje afton en extra kostnadsfri introduktion till William Shakespeares liv och som knyter samman hans historier med Kronborg och verket Hamlet, som ju utspelar sig på slottet. Dessa underhållande introduktioner ges av olika internationella Shakespeare-experter som gestaltas av en skådespelare. Dessa introduktioner börjar klockan 19:15 varje kväll.

Här kan du läsa mer om: HamletScenen och Shakespeare Festival 2018

Om HamletScenen och Shakespeare Festival

Shakespeare Festival är en hyllning till William Shakespeares författarskap och festivalen har blivit en mötesplats för Shakespeareentusiaster från hela världen. Här kan du uppleva spektakulära och originella Shakespearetolkningar under öppen himmel under sommaraftnarna. Föreställningarna är iscensatta och uppförda av några av nutidens mest erkända teaterkonstnärer och sällskap.

Lämna en kommentar