Kulturkortsappen får BankID-inloggning

Inom de närmsta veckorna kommer vi gå över till inloggning i kulturkortsappen med BankID. Detta innebär en säkrare och enklare inloggning för dig.

Varför BankID-inloggning

Nästan alla tjänster på nätet och i appar sker numera via BankID. Och snart kommer du även att kunna använda det för att logga in i din kulturkortsapp. Det är ett säkert och enkelt sätt för dig att identifiera dig på nätet. Du slipper dessutom komma ihåg ett lösenord vid inloggning.

Om du inte har BankID i din mobil idag

Har du inte BankID kommer du inte att kunna använda kulturkortsappen. Då kan du välja att skaffa BankID i mobilen, detta gör du via din bank. Eller så väljer du att inte skaffa det och då ordnar vi ett fysiskt kort till dig istället. Detta kan vi hjälpa dig med i entrén på Dunkers kulturhus.

När vet jag att BankID-inloggning är tillgängligt i appen

När du öppnar appen, gå till fliken som heter Mitt kort. Om du ser att det står ”logga in med BankID” och att du ska fylla i ditt personnummer, så är inloggning med BankID tillgängligt. Har du BankID i mobilen är det bara att köra på och fylla i dina uppgifter. Har du inte det, se ovan punkt på vilka val du kan göra då.

Lämna en kommentar