Kulturligg med det taktila minnet

PS
Paul Svensson
Kulturligg

Ellen Nordlund är konstnär, skådespelare, scenfotograf och regissör. Fredag 24 maj kommer hon till Dunkers kulturhus för att undersöka det taktila minnet och för att aktivera publikens inre landskap i Kulturligg: Memory Game ASMR. Med Kulturkortet väntar fin rabatt på upplevelsen.

Kittlingar eller rysningar? Eller kanske en helt annat känsla? Det finns flera sätt att uppleva internetfenomenet ASMR, Autonomous Sensory Meridian Response. För Ellen Nordlund är det en lila klänning som står i fokus och som leder hennes taktila letande till den där särskilda känslan i hjärnan. En känsla som hon delar med sig av live i Kulturligg på Dunkers kulturhus fredag 24 maj klockan 19.00.

ASMR är en känsla som växer fram i hjärnan via undanstoppade minnen. Objekt och oväntade ljud kan trigga igång minnet och på så sätt kan vi översköljas av goda minnen. För Ellen Nordlund är det hennes mammas lila klänning som skapar något speciellt i hennes sinne. I det här arrangemanget låter hon klänningen leda vägen i en blandning mellan liveskapad ASMR och liveskapad konstfilm. Verket tar form utifrån alla de fotografier, filmer, former, rörelser, associationer och drömmar som klänningen ger henne. Under kvällen närstuderar hon klänningen, alla sömmar, knappar och dragkedjor och försöker få fram allt som klänningen minns.
Själv beskriver Ellen det hela som en poetisk, hjärnkittlande, långsam upplevelse som rör sig om minne, förlust, lek, transformation och tröst.

Ordinarie pris är 195 kronor. Med Kulturkortet får du fin rabatt på arrangemanget och betalar endast 165 kronor för den 60 minuter långa föreställningen. Precis som i tidigare Kulturligg upplever du arrangemanget från golvet liggandes ner.
Biljetter köper du antingen på plats i entrén på Dunkers kulturhus eller online via ticketmaster.se.

Vad: Kulturligg: Memory Game ASMR
När: 24 maj 19.00–20.00
Var: Dunkers kulturhus, Teatersalen
Entré: 195 kronor, 165 kronor med Kulturkortet