Kulturligg på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Under våren är det premiär för en helt ny upplevelse på Dunkers kulturhus. Man har valt att döpa konceptet till Kulturligg. Det handlar om tre helt unika föreställningar där du ligger ner och tar del av klangbad, teater och pianomusik i kombination med konst. På Dunkers kulturhus berättar man att det här är för dig som känner dig lite smått lat men också för alla som vill prova på något helt nytt.

30 mars 19.00–20.15
En meditativ ljudresa med slagverkare Tina Quartey
Först ut är Tina Quartey torsdag 30 mars. Tina har skapat och delat med sig av slagverksmusik i mer än 30 år. Med sin musik påverkar hon på djupet oh berör hela medvetandet, vilket kan skapa bra balans i sinne och kropp. Tina spelar på congas, shekeré, berimbau, udu och batá, med tillägg av cymbaler, gong, klockor och klangskålar.
Biljett köper du här.

13 april 19.00–20.15
Vissa somnar helt – pianokonsert med drömsk tolkning  
När klassisk pianomusik  möter konsten kan precis allt hända. I det här arrangemanget projicerar konstnären Sara Granér sina liveteckningar i rummet medan pianisten Anders Teglund spelar piano. Låt tankarna vandra fritt eller slut ögonen och se vad som händer. Kanske somnar du, kanske vaknar något nytt till liv där på insidan.
Sara Granér är serietecknare, illustratör och konstnär. Pianisten Anders Teglund har släppt fyra soloalbum.
Biljett köper du här.

27 april 19.00–21.00
Baywatch med Potatopotato
Den gamla 90-talsserien Baywatch kommer till liv på Dunkers kulturhus. I den här teaterföreställningen ligger du ner i en solstol och tar del av dialogen mellan två av seriens huvudkaraktärer, Mitch och C.J. Under två timmar pratar de om livets prövningar, filosofiska funderingar, vardagliga händelser och, förstås, skvaller. Självklart har de ingen aning om att du är där och tjuvlyssnar på deras samtal.
Biljett köper du här.

Ordinarie entré är 295 kronor per föreställning, med Kulturkortet betalar du endast 230 kronor per kulturligg. Biljetter köper du online via ticketmaster.se eller på plats i entrén på Dunkers kulturhus.

Vad: kom och kulturligg i kulturhuset
När: 30 mars, 13 och 27 april 19.00
Var: Dunkers kulturhus, teatersalen
Entré: ordinarie entré är 295 kronor, 230 kronor med Kulturkortet