KULTURSKOLAN PRESENTERAR: MADONNA – QUEEN OF POP

Fideli Österström

Helsingborgs kulturskola bjuder in till poppig konsert i sann Madonna-anda. Med anledning av artistens 60-årsdag har kulturskolans lärare och elever satt ihop en fartfylld show inspirerad av tidernas kanske största och mest inflytelserika artist.

Vem känner inte till eller har en relation till Madonna? Vare sig man har vuxit upp under hennes storhetstid eller inte tror jag att vi alla har ett minne till eller en åsikt om hennes musik genom åren. Man tycker och tänker kring Madonna. Hon är av världens mest framgångsrika artister som både provocerat och utmanat normer genom såväl låttexter som scenkostymer. Under 1990-talet bar Madonna en av sina mest minnesvärda scenkostymer, den i dag ikoniska strut-bh:n, designad av Jean-Paul Gaultier för Madonnas Blonde Ambition World Tour. En tour som bland annat marknadsförde ett av hennes mest populära album, Like a prayer från 1990.

Många kanske först och främst förknippar Madonna med hennes artisteri men hon har även medverkat i en rad filmer, skrivit böcker, spelat i teateruppsättningar och engagerat sig politiskt. Kärt barn har många namn och det är förmodligen just därför som Madonna ständigt är aktuell och hennes musik lever kvar. Hon har en unik förmåga att förnya både sin musik och sin image.

Just detta är något som kulturskolan har velat ta fasta på i föreställningen ”Queen of Pop”. Under showen bjuds det på samtliga av kulturskolans konstformer i en levande och inspirerande föreställning. Räkna med en riktigt härlig konsert med hits som Material girl och Like a prayer.

Helsingborgs kulturskola är till för barn och ungdomar mellan 0-19 år som vill hitta och utmana sin kreativitet. Kulturskolan erbjuder klasser inom sång, dans, konst, teater och media/film. Läs mer på kulturskolans hemsida.

Vad: ”QUEEN OF POP”
När: Söndagen den 25 november kl. 16:00
Var: Dunkers konserthus, konsertsalen
Pris: Fri entré

Lämna en kommentar