Kulturtanter rockar!

HW
Henrik Wilhelmsson

Nu finns det bildbevis, kulturtanter rockar!

Trots att det inte blev någon direktkvalificering till semifinal i Företagsrocken för vårt kommunala rockband inom SLF, 1991:900, som spelade på The Tivoli igår är det inte helt kört!

På torsdag väntar uppsamlingsheat, bästa bandet går vidare till semifinal – och här behövs du. Kom och rösta på Stadsledningsförvaltningens rockband! 1991:900 behöver DIG på torsdag!

Svalöfs gymnasium fick både juryns och publikens röst i torsdagens grundomgång i Företagsrocken på The Tivoli.

I och med det gick man på publikens andraröst. Tingdal After Work från Åstorp vann detta. Men det var tajt – endast två (2!) ynka röster skiljde mellan ettan och fyran.

 Därmed gick SLF:s rockband, 1991:900, vidare till uppsamlingsheat på torsdag, där alla som inte gått vidare direkt till semifinal möts för att göra upp om en sista plats till semifinal . Även här är det juryn som väljer sitt band och där publiken får rösta på sitt band.

Hur gick spelningen då?

–         Det var skoj och våra kollegor på plats blev positivt överraskade, sa de. Det var fullt ös från början till slut. Vi finslipar i veckan som kommer och sedan ger vi järnet på torsdag. Vi ska bara gå vidare, säger Bonita 1991:900:s bandchef.

 21 personer följde livesändningen av spelningen på nätet via Bambuser. Hittills har ett 80-tal tagit del av sändningen. Och det blir ny sändning på torsdag i uppsamlingsheatet.

–         Givetvis kör vi på stadens linje med öppenhet och transparens och sänder giget live men hoppas så klart på att alla våra kollegor nu verkligen sluter upp och stöttar bandet på plats.  

Värt att notera är att 1991:900 inte blev helt lottlösa. Pris till bästa instrumentalist gick till bandets trummis Daniel Lundgren, som höll ihop ”ett annars spretigt band”. Priset till Best in show gick till Bonita Nordahl för sin förmåga att behärska många olika instrument.

Nya tag på torsdag alltså. The Tivoli öppnar klockan 19, banden börjar spela med start klockan 20. När exakt 1991:900 kommer att spela avgörs först samma dag runt klockan 16.

 

Här kan du följa livesändningen: http://bambuser.com/channel/DoctorRaoulDuke

Mer läsning om Företagsrocken finns här: http://www.thetivoli.nu/evenemang/foeretagsrock

 

Foto: Bo Hansson