KulturWKND 2021 lyser upp vintermörkret

MR
Mikael Rudesjö
KulturWKND

Den fjärde upplagan av KulturWKND blir en digital ledfyr i vinter- och kulturmörkret som med premiär 19 februari och fem veckor framåt erbjuder ett tiotal spännande programpunkter som alla kan ta del av helt kostnadsfritt.

– Musik, teater och intressanta samtal har blivit ett signum för KulturWKND, och med det som utgångspunkt har vi nu mejslat fram ett digitalt program som vi hoppas ska glädja vår trogna publik. Genom att vi dessutom tillgängliggör KulturWKND kostnadsfritt, är det vår förhoppning att ännu fler ska upptäcka dynamiken och spännvidden i vårt arrangemang, säger Ulf Dahlström på Helsingborg Arena & Scen, som liksom föregående år är producent för KulturWKND.

KulturWKND har premiär fredagen 19 februari på webbplatsen kulturwknd.se och först ut är 123 Schtunk med monologen Shakespeare – den absoluta sanningen.

– Det var både roligt och energigivande att komma ner till Helsingborg och göra den här inspelningen. Det kändes nästan lite overkligt att få spela teater igen! Och så härligt att bli påmind om att det finns de som fortsätter att skapa kulturupplevelser, trots alla begränsningar och utmaningar, säger Lasse Beischer i 123 Schtunk.

Patrik LundbergDessutom blir det på premiärdagen ett möte med författaren Patrik Lundberg där Marjan Svab leder ett samtal om Lundbergs mycket uppmärksammade bok Fjärilsvägen.

– Bokens gripande skildring av Patrik Lundbergs uppväxt i Sölvesborg visade sig ha många gemensamma nämnare med Marjan Svabs egen barndom i Helsingborg, vilket öppnade upp för ett oerhört intressant samtal, säger Ulf Dahlström.

Besök kulturwknd.se, premiär 19 februari.

Lämna en kommentar