Kunglig fägring inspirerar Höstljus på Sofiero

PS
Paul Svensson

Det härliga med mörker är att det alltid blir mer stämningsfullt när det toppas med ljus. I Höstljus på Sofiero tar man vara på säsongen och tänder upp den vackra slottsparken varje kväll mellan 31 oktober och 14 november. Årets arrangemang bjuder på en hel del ljusa nyheter och som alltid har du med Kulturkortet fri entré till höstens färgstarkaste arrangemang.

Vad sägs om en mysig kvällspromenad på Sofiero nu i höst? Under två veckors tid håller Sofiero öppet varje kväll från klockan 16.00 till 21.00 och bjuder på ett spännande skådespel med ljus i olika former. Årets ljustema är inspirerat av Kronprinsessan Margaretas färgpalett, intressen och historia.

Promenera omkring på området på egen hand eller tillsammans med familj, släkt och vänner och se när träd och buskar, skulpturer och slottet kommer till liv i skenet från olika sorters ljusinstallationer. Stora delar av parken kommer att vara upplyst och vid de kungliga lekstugorna är det fritt fram för barnen att leka under Höstljus. För den fikasugna håller man också öppet i Café glasverandan. Självklart går det även bra att ta med egen matsäck och gotta sig med innehållet på en mysigt plats i den upplysta parken.

Precis som förra året är antalet platser begränsat och endast förköp gäller. Du kan välja att lösa entré och besöka parken antingen före klockan 17.30 eller efter 18.00. Notera att biljetten endast är giltig det enskilda datumet och den specifika entrétiden du har valt. Även du som går in gratis med Kulturkortet måste förboka din biljett. Entrébiljett fixar du via Sofieros webbplats.

Vad: Varde ljus
När: 31 oktober–14 november, 16.00–21.00
Var: Sofiero
Pris: Fri entré med Kulturkortet, ordinarie entré 120 kronor

Foto: Mattias Berglund

Lämna en kommentar