Kvällsföreläsningar med Helsingborgs museum

PS
Paul Svensson

Helsingborgs museum bjuder in alla som är intresserade av byggnadsvård och kulturmiljö att ta del av fem kvällsföreläsningar under första halvan av 2023. Föreläsningarna hålls av museets personal och det kostar inget att vara med.

Vi kan lära oss mycket från historien och äldre tekniker för att bättre kunna ta hand om våra hus. Under 2023 gör Helsingborgs museum en djupdykning i kulturmiljö med sina fem föreläsningar på temat. Under föreläsningarna kommer man att prata om hur du hittar ditt gamla hus i arkiven, anrika fruktsorter i våra trädgårdar, gamla och användbara knep för att stoppa drag och spara energi, att se värdet i sitt hus samt mat och klimat.

Föreläsningarna tar plats på Fredriksdal museer och trädgårdar. Ansvarig för den stora satsningen på utbildningar inom byggnadsvård och kulturmiljö heter Maria Casagrande. Maria menar att satsningen är efterlängtad och att det finns många som är intresserad av Helsingborgs museums spetskompetens. Under det kommande året planerat man dessutom för ytterligare kurser och fler föreläsningar.

helsingborgsmuseum.se hittar du mer information om kurstillfällena, anmälning med mera. Det är gratis att vara med och det ingår också fika och kaffe.

Vad: föreläsningar och fika
När: januari–april 2023
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: fri entré och öppet för alla