Kvinnlig styrka med orientalisk touch

PS
Paul Svensson

På internationella kvinnodagen öppnade en ny utställning på Dunkers kulturhus. Här visar man konst och mode från fyra lokala konstnärer som är med i föreningen Stadsdelsmammor. De utställande konstnärerna kommer från Libanon och Syrien och har ett stort intresse för såväl konst som kultur och kvinnors styrka. Utställningen har fri entré och visas till och med 22 mars.

Atriet är en stor, ljus lokal på entréplan på Dunkers kulturhus. Det är en perfekt plats för utställningen Kvinnodagen, som lyfter kvinnors styrka via konsten. I utställningen medverkar Magdalena Chahrour, Nahed Baslahlo, Raghdaa Fakosh och Hala Touman. De är alla med i föreningen Stadsdelsmammor, som arbetar aktivt med att hjälpa nyanlända att hitta en väg in i det svenska samhället. För flera av konstnärerna är det här första gången de får möjlighet att visa upp sin konst i Sverige.

Samtliga utställare har en bakgrund i konstvärlden eller från textilbranschen. Och detta är någon som genomsyrar innehållet i utställningshallen. Främst är det färgglada tavlor som visas men också unika klänningar sydda av flaggor och gardiner. Temat är orientaliskt med inspiration från utställarnas hemländer.

Kvinnodagen visas på entréplan på Dunkers kulturhus och är ett samarbete mellan Stadsdelsmammorna, Helsingborgs bibliotek och Studiefrämjandet. Det är fri entré och utställningen finns på plats till och med 22 mars.

Vad: kvinnlig styrka med orientalisk touch
När: 8–22 mars
Var: Dunkers kulturhus, Atriet
Entré: fri entré för alla