Ladda energi i det gröna på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

Här i Sverige hyllar vi vår svenska skog och det är också bland våra gröna jättar som de flesta av oss mår som bäst. Har du inte provat på det japanska fenomenet skogsbad ännu har du en fin chans när Fredriksdal museer och trädgårdar arrangerar skogsbad 14 augusti, 4 september och 8 oktober. Med Kulturkortet får du fin rabatt på upplevelsen.

Det är något speciellt med naturen. Det är här lugnet finns och det är dessutom bevisat att utomhusvistelse påverkar din stressnivå och sänker såväl pulsen som blodtrycket. I naturen får ditt sinne efterlängtad vila och kan återhämta sig. Skogsbad på Fredriksdal arrangeras tillsammans med Grönt & Lugnt, som har flera års erfarenhet av naturens inverkan på det mänskliga sinnet. Den här vandringen tar ungefär två och en halv timme och görs tillsammans med guider.

I dessa skogsbad tar man vara på de naturliga kvaliteter som gör Fredriksdal museer och trädgårdar till en unik grön oas. Återhämtningen finner man i det lugn och naturliga som finns på plats via mysiga grusgångar och smala grässtigar, kvittrande fåglar, gröna träd och i den positiva energi som finns och uppstår runt omkring deltagarna. Vandringen avslutas med en avslappningsövning och en mindre gemensam fika där man reflekterar tillsammans.

Ordinarie pris för vandringen är 350 kronor. Med Kulturkortet kostar det 315 kronor att följa med och då ingår det även en mindre fika i priset. Hundar ombeds att stanna hemma. Biljetter säljs online via hbgkulturbutik.se och på plats i Fredriksdals huvudentré, Kulturmagasinets reception och på Dunkers kulturhus. Endast förköp, begränsat antal platser.

Köp biljett online

Vad: ladda sinnet i naturen
När: 14 augusti 14.00–16.30, 4 september 15.30–18.00 samt 8 oktober 14.00–16.30
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Entré: ordinarie entré 350 kronor, 315 kronor med Kulturkortet (fika ingår)

Lämna en kommentar