Laddat höstprogram på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Höstsäsongens tema på Dunkers kulturhus är hållbarhet, vilket inte syns minst i innehållet i husets nya utställningar och sommarens publikfavorit, The Thin Line. För barn och unga arbetar Dunkers kulturhus vidare med redan etablerade programpunkter så som Familjelördag, Söndagsscen och Barnvagnsvisningar. Höstrepertoaren bjuder också på konserter med kända och uppkommande artister, samtal med svenska profiler och miljöanpassade föreläsningar.

Ett kulturhus med något för alla besökare. Dunkers höstprogram är laddat och sträcker sig från början av september till december. Barnfamiljer och unga är högt upp i prioriteringslistan. Det blir speciella familjevisningar i utställningshallarna tillsammans med husets pedagoger och det inarbetade konceptet Söndagsscen samt minimusik fortsätter. Söndagsscen har premiär 29 september och inleds med Nassim Al Fakir som bjuder på musik, komedi och rytm. Totalt arrangeras åtta olika söndagsföreställningar under hösten med teater, dans och musik för barn och unga.

Höstens utställningar går hand i hand med husets hållbarhetstänk. Sommarens publikfavorit, The Thin Line med Björn Perssons bilder på utrotningshotade djur, visas till och med 20 oktober. Utställningen följs upp av Albin Biblom – Swedish Photography Award 2019 by Sandeng som visas från 20 oktober till 9 februari 2020. En utställning som väcker frågor om människans relation till naturen och människans behov av att bemästra och kontrollera sin omgivning. Höstens andra nya utställning går upp 30 november och heter Ung svensk Form Special Edition Dunkers kulturhus. Här kan besökare spana in de 30 bästa bidragen från Ung Svensk Forms arkiv från de senaste fem åren. Och i utställningshallen 81kvm2, som har fri entré, kan besökare skratta med satirtecknaren Max Gustafson och hans Homo Consumericus från 6 september till 19 januari 2020.

Pop. Rock. Indie. Klassiskt. Dunkers kulturhus har för många blivit en ny plats att lyssna på musik i Helsingborg. Den här hösten är inget undantag. Musikserien Jag var där, med artister som är på väg att slå igenom, anordnas för tredje året i rad och är en konsert i det lilla, intima formatet. Det är en konsertserie med endast 65 platser per spelning. I Dunkers Big 5 är det redan etablerade artister som står för musiken. På scen i höst uppträder Dotter, Daniel Lemma, Edda Magnasson, Moneybrother och Sophie Zelmani. Under höstmånaderna blir det även en hel del klassiska toner, både nyskrivet i sounds like-serien och mer traditionellt material. Den här säsongen hyllar Jazz i Helsingborg, Helsingborgs stad och Musik i Syd den svenske jazzlegendaren Lars Gullin med en föreläsning och konsert.

Samtal på Dunkers har arrangerats i mer än tio år och torsdag 5 september inleder skådespelaren Michael Segerström höstsäsongen. I höst gästas Samtal på Dunkers även av författarna Anne Swärd 26 oktober, Katarina Wennstam 28 november och Jonas Hassen Khemiri, som avrundar programpunkten 30 november. I programmet finns också lokalhistoriska föredrag och i höst berättar man om allt från kulturarv till mode och stöld samt ett föredrag om utsvältning under de båda världskrigen. Det blir också Filosoficafé med frågor som rör skola, betydelsen av vänskap och människans vilja att bemästra och kontrollera. En ny programpunkt är föreläsningsserien Det inre klimatet. Här tar man tempen på psykisk hälsa och diskuterar allt från stress till naturens inverkan på hälsan och hur viktigt det är att sova. I höst anordnar Dunkers kulturhus också halv- och heldagar med seminarier. Det blir samtal om klimatförändringar, en lokalhistorisk dag där man pratar om, visar och skapar historia samt en nordisk berättardag på temat mod.

Höstsäsongen på Dunkers kulturhus betyder musik, konst, samtal och debatt, dans samt arrangemang för barn, unga och familjer från september till december. Det är fri entré till alla utställningar på entréplan, till RumEtt och på kulturskolans konserter. Till utställningar på tredje plan är det ordinarie entré 100 kronor som gäller, fri entré för barn och unga upp till 18 år. På dunkerskulturhus.se hittar du hela höstens program.

Vad: Kulturhösten på Dunkers kulturhus
När: September-december
Var: Dunkers kulturhus

Lämna en kommentar