Långweekend med Kulturkortet

HW
Henrik Wilhelmsson

Hösten är min mesta kultursäsong. Det är något med mörkret och den analkande kylan som får mig att vilja gå in och ladda sinnet med intryck. Funderar på att börja redan torsdag 20.15 på Röda kvarn med Vi är bäst, Lukas Moodysons hyllade återkomst till värmen (Om du läser det här efter torsdag 25/10 så hittar du andra tider och filmer på www.biorodakvarn.se). Filmen har blivit A-märkt, något som innebär att det finns minst två namngivna kvinnliga karaktärer som någon gång i filmen pratar med varandra om något annat än män. Något som är ovanligare än vad man kan tro. Så bara det är ju värt en titt. 

På fredag tänkte vi köra after worken på Dunkers och vernissage av utställningen Sydform – då och nu, klockan 18.00. Kolla bara den här bilden som Dennis tog idag:

 

Finns det något bättre sätt att avsluta arbetsveckan än genom att mingla bland snygga möbler som ser ut att sväva över golvet? Vernissager är gratis för alla så du kan ta med dig hur många vänner och kollegor du vill.

Från 18.30 är det dessutom mingel utanför konsertsalen med barservering så det kommer att röra sig folk i hela huset. Anledningen till det här andra minglet är att danskonserten Big Band Battle drar igång 19.30 så det är bara att fortsätta ner från vernissagen och direkt in i Swingdansklubben konsertsalen.

Eftersom vernissager mer handlar om att mingla och mindre om att uppleva själva utställningen tänkte jag gå tillbaka på lördag klockan 15.00 när Dunkers AnnCatrin Gummesson ger en specialvisning och samtalar med Sydforms grundare och några av de utställande designerna. Jag brukar försöka gå på Dunkers specialvisningar eller guidade turer för det slutar alltid med att jag kan uppskatta utställningen på ett helt annat sätt.

Det finns en risk att jag springer lite tidigare från specialvisningen för att hinna med Ett år av magiskt tänkande på Stadsteatern. Efter en sådan partyhelg tycker jag att man kan kosta på sig att kontemplera lite över livet och de stora frågorna tillsammans med Evamaria Björk när hon tolkar Joan Didions roman på Lillan. 

Efter det går jag kanske hem och ser på Svampbob fyrkant, för han är gul och porös och bor i en annanas djupt i det blå. Så det så.

Vi är bäst kostar 75 kronor med kulturkortet (ordinarie pris 95)

Big band battle kostar 180 kronor med kulturkortet (ordinarie pris 200)

Fri entré till specialvisningen med kulturkortet (ordinarie pris 70)

Ett år av magiskt tänkande kostar 150 kronor med kulturkortet (ordinarie pris 200 kronor)