Lär dig hantera stress via digitalt föredrag om mindfulness

PS
Paul Svensson

Om det finns någon tid som lämpar sig bättre för mindfulness är den tiden sannerligen nu. Att lära sig koppla av och fokusera på annat än Covid-19 är guld värt i tider som dessa. Tisdag 17 november sänder Dunkers kulturhus och Folkuniversitetet ett digitalt föredrag om mindfulness tillsammans med Johannes Björkstrand, som är doktor i klinisk psykologi. Med kulturkortet får du rabatt och betalar endast 115 kronor för att lära dig mer om hur mindfulness fungerar och hur det kan minska din stress.

Mindfulness – ett recept mot oro. Ja, den där titeln ligger verkligen helt rätt i tiden. Tanken var först att det här föredraget skulle arrangeras på plats med publik, vilket tyvärr har fått ställas in då Covid-19 härjar för fullt och Dunkers kulturhus följer restriktionerna som finns kring folksamlingar. Som tur är kommer föredraget istället att sändas online från Dunkers kulturhus med Johannes Björkstrand på scenen i konsertsalen.

Johannes Björkstrand är forskare i psykologi vid Lunds universitet och fokuserar särskilt på hur man kan minska rädslor med hjälp av mindfulness. Genom psykologiska experiment har Johannes Björkstrand studerat hur hjärnan producerar känslor. I den här digitala föreläsningen berättar han mer om sina studier som visar hur bra mindfulness är mot oro. Något som kan komma väl till användning med tanke på allt som händer runt omkring oss just nu. Vi behöver alla lära oss om att vi själva kan skapa lite lugn och ro i huvudet, hjärtat och i kroppen.

Föredraget sänds endast via nätet tisdag 17 november klockan 18.00. Notera dock att du måste köpa en biljett till föredraget senast 16 november för att få länken där du kan se föredraget online. Ordinarie pris är 145 kronor och med kulturkortet får du fin rabatt och betalar endast 115 kronor för att lära dig mer om varför just mindfulness är så otroligt bra när världen snurrar på allt fortare. Till och med sjukvården använder sig i dag av mindfulness för att man ska lära sig att hantera stress, ångest och nedstämdhet.

Mindfulness – ett recept mot oro arrangeras tillsammans med Folkuniversitetet. Biljett bokar du via ticketmaster.se eller Folkuniversitetets webbplats. Föredraget är ungefär 90 minuter. Notera att du måste köpa biljett senast 16 november för att få plats.

Vad: Mindfulness – ett recept mot oro
När: 17 november 18.00 (biljett måste köpas senast 16 november)
Var: Online (länk skickas via e-post)
Pris: 115 kronor med kulturkortet, ordinarie entré 145 kronor

Lämna en kommentar